Mostar

Poziv za sudjelovanje u edukativnom programu “Heroine u STEM-u”

Program je otvoren za sve mlade od 14 do 19 godina iz Mostara i okoline. Posebno potiču srednjoškolke da se priključe.
Sci-Tech / Obrazovanje | 15. 01. 2024. u 21:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Fondacija UčiMo iz Mostara objavljuje poziv za sudjelovanje u novom programu Heroine u STEM-u. Ovaj program je usmjeren na razvoj i osnaživanje znanja mladih žena i djevojaka u području STEM disciplina (znanost, tehnologija, inženjerstvo i matematika).

Program je otvoren za sve mlade od 14 do 19 godina iz Mostara i okoline. Posebno potiču srednjoškolke da se priključe.

Program obuhvaća šest edukativnih vikenda tijekom kojih će sudionice kroz predavanja, laboratorijske vježbe i radionice proširivati svoje znanje u oblastima kemije, biologije i fizike. Svaki vikend nosi ime jedne znanstvenice i fokusiran je na polje njenog rada.

Subote su predviđene za predavanja i praktične aktivnosti u laboratoriju, dok su nedjelje rezervirane za radionice liderstva, kao i za susrete i razmjenu iskustava s uspješnim znanstvenicama.

Program će se održati u laboratorijima Koledža Ujedinjenog Svijeta (UWC) u Mostaru tijekom šest vikenda od 27.1.2024. do 18.5. 2024. Uz podršku veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u BiH.

Link za prijavni formular je: https://forms.gle/LMZnsghZpfxs1KJY8 Prijave su otvorene do 24.1.2024. do 23:59 sati. Za sva dodatna pitanja vezana za prijavu, kontaktirajte [email protected] do 22.1.2024.

Kopirati
Drag cursor here to close