Sigurnost na društvenim mrežama

Mostar: Radionica za roditelje, bake i djedove

Sudjelovanje je besplatno, a svi zainteresirani se mogu prijaviti putem mail adrese: [email protected]
Sci-Tech / Obrazovanje | 15. 01. 2024. u 17:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Centar za mlade i obitelj SPES u okviru projekta "Sigurnost na društvenim mrežama" po prvi puta organizira aktivnost za sve roditelje, bake i djedove. Riječ je o radionici u kojoj će okupljeni imati priliku informirati se i prikupiti savjete za što bolji nadzor nad svojom djecom koja sve više vremena provode u online svijetu.

Navedena radionica dio je projekta "Sigurnost na društvenim mrežama" koji je podržan u okviru Regionalnog programa lokalne demokracije na Zapadnom Balkanu 2 – ReLOaD2, kojeg financira Europska unija (EU), a implementira Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP) uz podršku Grada Mostara.

Voditeljica radionice je Mirjana Vlaho, nekadašnja voditeljica Centra za djecu, mlade i obitelj SPES i Sigurne kuće MIRJAM, također koordinatorica programa kućne njege i inozemnih projekata te stručnjakinja s bogatim radnim iskustvom u radu s djecom i mladima.

Radionica će se održati u ponedjeljak, 22. siječnja s početkom u 18:30h u prostorijama SPES-a na adresi Zagrebačka 8.

Sudjelovanje je besplatno, a svi zainteresirani se mogu prijaviti putem mail adrese: [email protected]

Nadolazeća radionica izrazito je bitna za implementaciju projekta "Sigurnost na društvenim mrežama" budući da po prvi puta uključuje članove obitelji, upravo one osobe koje igraju ključnu ulogu u borbi i prevenciji protiv online nasilja.

S obzirom da stručnjaci nerijetko ističu kako kućni odgoj djece čini temelje dobrih navika i ponašanja, upravo njihova kvalitetna educiranost i informiranost u ovom području može uvelike doprinijeti prevenciji ove vrste nasilja.

Implementacija projekta "Sigurnost na društvenim mrežama" planirana je sve do kraja ožujka ove godine, a bit će okončana svečanom promocijom preventivnog priručnika koji će sadržavati sve radionice i aktivnosti održane tijekom trajanja projekta. Priručnik koji će biti javno dostupan, predviđen je za sve stručnjake u radu s djecom i mladima, ali i za svu zainteresiranu javnost.

Kopirati
Drag cursor here to close