HBŽ

Poražavajući broj prvašića u Livnu i Tomislavgradu

Broj upisanih prvašića u Gradu Livnu je manji u odnosu na prošlu godinu gdje je prema podacima gradske službe za društvene djelatnosti upisano njih 155, što je za 17 manje u odnosu na raniju godinu.
Sci-Tech / Obrazovanje | 02. 09. 2019. u 13:42 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Ilustracija / Osnovna škola Ivana Mažuranića Tomislavgrad

U svim osnovnim i srednjim školama na području Hercegbosanske županije (HBŽ), kao i u glazbenim školama u Livnu i Tomislavgradu te Centru za djecu s teškoćama u razvoju "Nova nada" u Tomislavgradu u ponedjeljak, 2. rujna, započela je nastava u novoj školskoj godini 2019-2020.

Izuzetak strukovna u Livnu

U cilju pripreme početka nastave i njezine organizacije ovaj tjedan u resornom ministarstvu održani su sastanci s ravnateljima škola na kojima se razgovaralo o pripremama za novu školsku godinu, organizaciji nastave, kadrovima i udžbenicima.

Prema informacijama iz Ministarstva znanosti, prosvjete, kulture i sporta HBŽ-a sve škole organizacijski su spremne za početak nove školske godine uz napomenu da u livanjskoj strukovnoj školi traju završni građevinski radovi te će za njih nastava početi 9. rujna.

Ministarstvo znanosti, prosvjete, kulture i sporta HBŽ-a i za novu školsku 2019.-2020. godinu na vrijeme je osiguralo besplatne udžbenike za učenike prvih razreda osnovnih škola i za socijalno ugrožene učenike petih razreda osnovnih škola na području te županije.

Puno manje

Kako je potvrđeno iz Službe za društvene djelatnosti općine Tomislavgrad, na prostoru ove općine odnosno u njihove osnovne škole u školsku 2019/2020. godinu upisano je 133 prvašića, što je za 38 manje u odnosu na prošlu godinu.

Također, broj upisanih prvašića u Gradu Livnu je manji u odnosu na prošlu godinu gdje je prema podacima gradske službe za društvene djelatnosti upisano njih 155, što je za 17 manje u odnosu na raniju godinu.

Povodom početka nove školske godine, učenicima je dobrodošlicu uputio ministar znanosti, prosvjete, kulture i sporta HBŽ-a Petar Galić.

On je poželio uspješan i sretan početak školske godine svim učenicima, njihovim roditeljima, te prosvjetnim djelatnicima.

"Uloženo je mnogo truda, planiranja, rada i sredstava za osvježenje, poboljšanje i opremanje škola kako bi naša djeca na svim razinama obrazovanja i vizualno osjetila važnost i uređenost obrazovnog sustava", ustvrdio je Galić.

Kopirati
Drag cursor here to close