Radionica

Osnovnoškolci učili o važnosti sigurnosti na internetu

Internet je moderni medij na kojemu djeca provode značaj dio vremena te internet, ukoliko se pravilno koristi može biti izuzetno kvalitetno sredstvo za učenje i komunikaciju.
Sci-Tech / Obrazovanje | 03. 12. 2019. u 12:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruga Volim Vitez u suradnji i partnerstvu s Osnovnom školom Vitez realizirala je projekt ''Promoviranje važnosti sigurnosti na internetu djece i mladih'' koji je svojevrstan nastavak rada Udruge na navedenoj temi jer je sličan projekt prošle školske godine realiziran u OŠ Dubravica.

Polaznici radionica koje su održane u sklopu projekta bili su učenice i učenici od šestoga do devetoga razreda ove škole. Oni su kroz grupni rad obrađivali temeljne informacije o korištenju interneta i svemu što je dostupno na internetskim stranicama i društvenim mrežama. Naglasak je bio na glavnim prijetnjama i opasnostima interneta i načinima kako se djeca i njihovi roditelji mogu zaštititi od neprimjerenih sadržaja, navodi se u priopćenju.

Foto: PR / Osnovnoškolci učili o važnosti sigurnosti na internetu

Internet je moderni medij na kojemu djeca provode značaj dio vremena te internet, ukoliko se pravilno koristi može biti izuzetno kvalitetno sredstvo za učenje i komunikaciju. Međutim, također internet krije i određene opasnosti i rizike.

Upravo to, ističu organizatori, bio je jedan od glavnih motiva za organiziranje i provođenje ovoga projekta u sklopu kojega su tiskani i distribuirani letci za širu javnost, a govore upravo više o važnosti sigurnosti na internetu djece i mladih.

Voditelji radionica na ovome projektu, koji je realiziran uz potporu Ministarstva kulture i sporta F BiH, bili su magistri psihologije Anamarija Radeljić i Tomislav Lučić.

Kopirati
Drag cursor here to close