Osnivačka skupština

Osnovan Sindikat Sveučilišta u Mostaru

''Osnivanjem Sindikata Sveučilišta u Mostaru postavljen je temelj institucionalnog okvira kojim će se djelatnici Sveučilišta u Mostaru moći boriti za svoja prava'', navedeno je nakon održane sjednice.
Sci-Tech / Obrazovanje | 18. 06. 2024. u 14:34 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Osnivačka skupština Sindikata Sveučilišta u Mostaru održana je u ponedjeljak, 17. lipnja u 17 sati u amfiteatru Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije.

Tijekom sjednice, uz podršku svih nazočnih, usvojena je Odluka o osnivanju Sindikata Sveučilišta u Mostaru, usvojeni su prijedlog Statuta sindikata Sveučilišta u Mostaru, Odluka o izboru Tijela sindikata Sveučilišta u Mostaru i Odluka o davanju ovlaštenja za predstavljanje i zastupanje Sindikata Sveučilišta u Mostaru.

''Osnivanjem Sindikata Sveučilišta u Mostaru postavljen je temelj institucionalnog okvira kojim će se djelatnici Sveučilišta u Mostaru moći boriti za svoja prava'', navedeno je u priopćenju nakon održane sjednice.

Svi djelatnici Sveučilišta u Mostaru pozvani su da se učlane u novoosnovani Sindikat Sveučilišta u Mostaru ''kako bi zajedničkim snagama osigurali Zakonom zajamčena prava za sve djelatnike i ispunili primarne ciljeve koji se ogledaju u financijskoj integraciji i ujednačavanju plaća na razini Sveučilišta, ujednačavanju plaća djelatnika Sveučilišta u Mostaru s plaćama djelatnika na ostalim Sveučilištima u Bosni i Hercegovini, te besplatnog studiranja za naše sadašnje i buduće studente u želji da nam djeca ostaju a ne da odlaze''.

Skupštini su se obratili predsjednik Sindikata srednjih škola HNŽ Josip Milić i predsjednik Sindikata učitelja HNŽ Goran Miličević i iskazali podršku osnivanju Sindikata Sveučilišta u Mostaru.

Podsjetimo, na sindikalno udruživanje djelatnici mostarskog Sveučilišta odlučili su se nakon što je održan štrajk upozorenja djelatnika Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije.

Foto: PR / Osnivačka skupština Sindikata Sveučilišta u Mostaru 

Tada je upozoreno na potplaćenost djelatnika mostarskih fakulteta ali i na činjenicu da teret financiranja Sveučilišta pada po leđima studenata i njihovih roditelja.

Štrajkači su dobili i pismo od Uprave Sveučilišta u kojem se priznaje da je financijsko poslovanje Sveučilišta dugoročno neizvedivo. Problem je što su suosnivačka prava općine prebacile na Hercegovačko-neretvansku županiju ali to nikada u potpunosti nije provedeno.

 

Kopirati
Drag cursor here to close