Puklo

Odgovor na odgovor: Organizatori prosvjeda Zbor nazvali miševima

U pismu medijima navode kako su od samog početka upozoravali na to da će im se prilijepiti politički predznak.
Sci-Tech / Obrazovanje | 09. 10. 2020. u 11:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Pozivamo Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru da loptu ispred Sveučilišta ne prebacuju pred stranačke središnjice. Problemi studenata su jedinstveni i isti, bez obzira na njihovo nacionalno, vjersko, pa i stranačko opredjeljenje'', poručili su Dario Hrkać i Marko Vračević, organizatori prosvjedne šetnje mostarskih studenata koja je najavljena za 14. listopada u 15:30 sati.

U pismu medijima ilustriranom porukom ''Not My iZbor'' navode kako su od samog početka upozoravali na to da će im se prilijepiti politički predznak.

''Napominjali smo ljudima koji su nam se javljali, da će miševi ovo namjerno nazvati politikantstvom da se ciljevi unište, ali smo svjesno ušli u tu priču jer je ostale strah da ih profesori ili netko drugi ne bi šikanirao. A mi smo organizirali zato jer nas nije strah, nije nas strah ako budemo imali problema sa profesorima ili bilo kakvih drugih problema. Nije nas strah jer je istina'', naveli su u zajedničkom pismu Hrkać i Vračević nakon što se Studentski zbor službeno ogradio od prosvjeda.

''Na tisuće ljudi za pandemije su dobili otkaz, među njima su i naši i vaši roditelji. Brojnima su umanjena primanja, brojni imaju više djece na fakultetu. Cijena školarine je previsoka, osobito ako se nastava izvodi djelomično ili potpunosti online.

Ne želimo politizirati prosvjed niti nam je to početna ideja bila, početna ideja i ona koju i dalje zagovaramo nije se mijenjala i neće se mijenjati. S tim u vezi pozivamo Studenstski zbor da odgovori na sljedeća pitanja: Je li istina da je online nastava loša? Je li istina da studente nitko ništa nije pitao? Je li istina da su cijene semestara prevelike s obzirom na situaciju? Ako je sve gore navedeno istina, zašto vi niste organizirali prosvjede? Je li vas sramota što istinu onih koje biste trebali zastupati pokušavate ugušiti?'', navodi se u pismu.

Dodaje se kako pokušaji okrivljivanja organizatora za navodnu politizaciju, sinu slučajni već je namjerni te da se studente želi ''razjediniti i brojanjem krvnih zrnaca uništiti plemenite ciljeve++.

''Ovim postupkom Studentski Zbor SuMa samo je dokazao tvrdnje građana i studenata da su obične lutke koje igraju kako im se kaže, te su se ovim postupkom ukopali u svoj rov sramote još više. Zašto Vi dragi Studentski Zbor SuMa niste organizirali prosvjed kada ste vidjeli da se glas studenata ne poštuje. A mi nikome nećemo govoriti kako treba misliti, jer valjda svatko ima svoju pamet da razmisli malo zašto Studentski Zbor SuMa reagira'', navodi se u pismu.

Podsjećamo, Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru apelirao je na studente ''da ne dopuste sebi da ih pojedinci uvuku u svoje predizborne kampanje pod krinkom studentskog boljitka''.

''Ne dopustite da budete tuđe marionete i da pojedinci iskorištavaju trenutačnu situaciju u svrhu osobne koristi ili promocije'', navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close