Mostar

Odazovite se na "živu biblioteku" i diskusiju ''Razmislimo o mladima''

Riječ je posljednjoj diskusiji serijala "Mladi u..." koja se održava u okviru Projekta Mostar – Prostori koji pokreću, financiranog sredstvima Vlade Ujedinjenog Kraljevstva.
Sci-Tech / Obrazovanje | 22. 03. 2024. u 14:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Agencija lokalne demokracije iz Mostara (LDA Mostar) poziva građanke i građane Mostara na "živu biblioteku" i diskusiju pod nazivom "Razmislimo o mladima" koja će se održati u utorak, 26. ožujka s početkom u 19:00 sati u Galeriji Centra za kulturu u Mostaru.

Okupljanje mladih 

Riječ je posljednjoj diskusiji serijala "Mladi u..." koja se održava u okviru Projekta Mostar – Prostori koji pokreću, financiranog sredstvima Vlade Ujedinjenog Kraljevstva.

Događaj je organiziran u povodu obilježavanja Međunarodnog dana za postignuća, ustanovljenog kako bi se odalo priznanje onima koji ostvaruju izvanredne rezultate u područjima u kojima djeluju, a s ciljem inspiriranja i stvaranja pozitivnog i poticajnog okruženja, prvenstveno za mlade ljude.

Namjera događaja je okupiti mlade koji su ostvarili značajna postignuća, kao i one kojima će ta postignuća biti motiv za rad na sebi i u zajednici.

Istovremeno, događaj je i prilika za relevantne donositelje odluka i predstavnike obrazovnog sustava da dobiju konkretne sugestije i preporuke, nastale na panel diskusijama koje je LDA Mostar s mladima organizirala proteklih mjeseci, na temu obrazovanja, znanosti, kulture i politike i načina na koji se sudjelovanje u tim oblastima može poboljšati za dobrobit svih.

Kontinuirano ulaganje 

Događaj je zamišljen kao "živa biblioteka", gdje bi okupljeni razgovarali s uspješnim mladim ljudima Mostara i tako stekli uvid u stvarno stanje stvari - što su pozitivne priče i procesi, i što bi bilo dobro unaprjeđivati u ranije navedenim oblastima.

Panelisti i panelistice, kao "žive biblioteke", osobe su koje svojim privatnim i profesionalnim zalaganjem kontinuirano ulažu napore za poboljšanje sudjelovanja mladih u kulturi i umjetnosti, znanosti, obrazovanju i politici u Mostaru i šire.

Događaj se realizira u okviru Projekta ''Mostar – Prostori koji pokreću'' kojeg financira Vlada Ujedinjenoga Kraljevstva. Nositelj projekta je People in Need (PIN), češka neprofitna, nevladina organizacija koja pruža humanitarnu i razvojnu pomoć u više od 30 zemalja širom svijeta.

Zajedno s PIN-om, ravnopravni članovi konzorcija su Everyday Peace Indicators (EPI), Omladinski Kulturni centar Abrašević (OKC Abrašević), Agencija lokalne demokracije Mostar (LDA Mostar) i NEŠTO VIŠE (NV).

Kopirati
Drag cursor here to close