Kreativni mladi

Od smeća do umjetničkog djela: Mostarski gimnazijalci u projektu za Bunu

Učenici Likovne sekcije su najprije prikupili smeće u bližoj okolici škole, s naglaskom na odbačenu plastiku.
Sci-Tech / Obrazovanje | 02. 06. 2021. u 22:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Učenici Gimnazije iz Mostara aktivno sudjeluju na projektu "Gimnazija Mostar za Bunu". Za realizaciju projekta učenici su upotrebili znanja iz nekoliko školskih predmeta.

Za Dan škole Gimnazije Mostar, profesor Saša Šantić je organizirao likovnu radionicu u kojoj je u duhu steAm projekta uskladio izradu slike u korelaciji s drugim nastavnim predmetima.

Učenici Likovne sekcije (Luka Marić, Karla Topić, Kristina Čuljak, Nika Šumanović, Ivona Duno, Nina Miletić i Nina Spužević) su najprije prikupili smeće u bližoj okolici škole, s naglaskom na odbačenu plastiku kao materijal za rad (ekologija).

"Potom smo napravili kružnu ploču od izdužene pravokutne ploče maksimalno iskoristivši površinu (geometrija). Nakon toga smo započeli lijepiti komadiće plastike po predlošku satelitske snimke ušća Bune u Neretvu (zemljopis) kako bi podsjetili na ljepotu prirode i upozorili na opasnost ako se ona ugrozi (ekologija). Tako će nastat apstraktni asamblaž (likovna umjetnost) koji će se moći vrtjeti na središnjoj osi (fizika)", navela je Novinarska sekcija Gimnazije Mostar.

Također, povodom Dana Gimnazije učenici su snimili prigodnu čestitku koja može poslužiti i kao poziv za upis budućim gimnazijalcima.

Kopirati
Drag cursor here to close