Priznanja

Nagrađeni najbolji učenici osnovnih i srednjih škola HNŽ-a

Nagrađeno je ukupno 79 učenika, od čega 50 njih iz osnovnih, a 29 iz srednjih škola.
Sci-Tech / Obrazovanje | 13. 06. 2019. u 13:38 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Učenicima generacije osnovnih i srednjih škola Hercegovačko-neretvanske županije u četvrtak su dodijeljene nagrade i priznanja za školsku 2018./19. godinu.

Nagrađeno je ukupno 79 učenika, od čega 50 njih iz osnovnih, a 29 iz srednjih škola.

Svečanu ceremoniju dodijele u Narodnom pozorištu Mostar otvorio je županijski ministar obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Rašid Hadžović koji je u svom obraćanju istaknuo važnost obrazovanja i znanja kazavši kako je ulaganje u obrazovanje ulaganje u budućnost.

“Naš je cilj da i dalje promoviramo obrazovanje jer je obrazovanje i ulaganje u njega važno za budućnost i to je nešto što nitko ne smije zaboraviti oi o čemu se mora voditi računa”, kazao je ministar.

Napomenuo je kako je ovo treća po redu ceremonija u HNŽ-u te kako je ona jedina ove vrste u BiH.

“Mi smo jedini u zemlji koji radimo ovakvu promociju, promociju znanja i promociju kvaliteta naših učenika. Na jedan poseban način dajemo priznanja našim učenicima i evo već treću godinu to uspješno provodimo. Moramo cijeniti ono što ono rade, prvenstveno za sebe, pa onda i za našu zemlju”, kazao je Hadžović za Fenu i učenicima poručio kako se isplati učiti jer u današnje vrijeme najbolji opstaju i traženi su.

Inače, ovo priznanje omogućuje da svaki učenik koji je završio srednju školu ima pravo na direktnu stipendiju, a svaki učenik koji je završio osnovnu školu može upisati koju god želi školu želi.

Učenica generacije Lejla Nuhić iz IV Osnovne škole Mostar obraćajući se na ceremoniji izrazila je zadovoljstvo i zahvalila na uručenom priznanju.

Odraslima je poručila kako talente i nadarenost svih uspješnih učenika trebaju podržati u skladu s 21. stoljećem i omogućiti im uvjete za nastavak školovanja i napredovanja, a mladima koji odlaze iz Bosne i Hercegovine citirala je poznatu Šantićevu pjesmu: ‘Ostajte ovdje, sunce tuđeg neba neće vas grijati kao što ovo grije…“.

Na svečanosti dodjele priznanja, pored nagrađenih učenika, sudjelovali su brojni prosvjetni djelatnici, direktori škola, profesori, nastavnici, učitelji kao i roditelji nagrađenih.

Kopirati
Drag cursor here to close