Gostujuća predavanja

Mostarskim studentima predstavljen projekt ''Adaluzija, tvoji korijeni''

Dekanica Ekonomskog fakulteta, prof. dr. Azra Bajramović, u uvodnom dijelu, ispred organizatora, zahvalila se gostima na dolasku i spremnosti da rezultate projekta podijele sa studentima i nastavnicima Univerziteta
Sci-Tech / Obrazovanje | 03. 04. 2018. u 09:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tribine, gostujuća predavanja i kreativne radionice postale su tradicija na Ekonomskom fakultetu i Studiju Turizma Univerziteta ''Džemal Bijedić'' u Mostaru, gdje se studentima pruža prilika da kroz neformalno obrazovanje steknu dodatna znanja i vještine koje će ih dimenzionirati i diferencirati na tržištu rada.

Predstavljanje projekta ''Andaluzija, tvoji korijeni'' i interaktivna tribina sa studentima od strane gostiju iz Andaluzije, privukla je pažnju studenata ove dvije organizacijske jedinice Univerziteta, te studenata iz Španjolske, koji posredstvom međunarodnih (Erasmus+) projekata mobilnosti, studiraju na različitim fakultetima unutar Kampusa.

Dekanica Ekonomskog fakulteta, prof. dr. Azra Bajramović, u uvodnom dijelu, ispred organizatora, zahvalila se gostima na dolasku i spremnosti da rezultate projekta podijele sa studentima i nastavnicima Univerziteta, te poželjela uspješan rad tijekom interaktivne tribine sa studentima.

Ispred Univerziteta ''Džemal Bijedić'', u ime rektora, prigodnim riječima skupu se obratila prorektorica za međunarodnu suradnju, prof. dr. Maja Kazazić. Nakon uvodnih riječi domaćina, Francisco Javier Fernández Hernández, ministar turizma i sporta u Vladi Andaluzije i Susana Inañez Rosa, generalna tajnica i predstavnica Svjetske organizacije za turizam (UNWTO), predstavili su projekt ''Andaluzija, tvoji korijeni'', apostrofirajući značaj aktivnosti istraživanja tržišta, segmentiranja i izbora ciljnih skupina turista, te dizajniranja i profiliranja marketing strategije i kampanje u cilju privlačenja i zadržavanja turista nudeći im jedinstvene ponude vrijednosti.

Projektni tim je odlučio, zbog specifičnosti rezultata istraživanja, i sličnosti u turističkoj ponudi, projekt predstaviti u Bosni i Hercegovini i Rumunjskoj, nudeći navedenim zemljama stručnu pomoć, ekspertize i vlastiti know-how u dizajniranju optimalne strategije promocije turizma shodno resursima i ključnim kompetencijama koje iste ostvaruju.

Ulogu moderatora tribine sa studentima, ispred organizatora, preuzeo je prodekan Ekonomskog fakulteta i Voditelj Studija Turizma, doc. dr. Veldin Ovčina. U panel diskusiji pored izaslanstva Ministarstva turizma i sporta Vlade Andaluzije participirali su i Nj.E. Bosco Gimenez Soriano, veleposlanik Španjolske u Bosni i Hercegovini i Nuño Santos Postigo, zamjenik veleposlanik.

Dobivši odgovore na sva pitanja i pruženu podršku gostiju u procesu kreiranja njihovih vlastitih marketing projekata, koji se većim dijelom naslanjaju na brendiranje i promociju turističkih destinacija Hercegovine, studenti su aplauzom ispratili goste Univerziteta, zadovoljni što su imali mogućnost prisustvovati svojevrsnom ''Danu Andaluzije'' na matičnom Fakultetu.

Kopirati
Drag cursor here to close