Projekt

Mostarski studenti će svoj kampus učiniti pametnim

Predavanje je organizirao Centar za informacijske tehnologije Sveučilišta u Mostaru - SUMIT
Sci-Tech / Obrazovanje | 19. 02. 2020. u 20:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predavanje Zorana Civadelića iz tvrtke Ericsson NIkola Tesla na temu "Smart Kampus" održano je na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru, priopćeno je u srijedu sa Sveučilišta.

Predavanje je organizirao Centar za informacijske tehnologije Sveučilišta u Mostaru - SUMIT koji navedeni projekt izvodi u suradnji s Ericsson Nikola Tesla i HT Eronet.

Osim samog projekta "Smart Campus uz pomoć NB-IoT tehnologije, putem mreže HT Eronet-a" studentima je pojašnjeno na koji način mogu sudjelovati i doprinijeti projektu kao i koje koristi studenti mogu imati od istog.

Foto: PR / Predavanje na FPMOZ-u

Poseban naglasak, navode, stavljen je na razvijanje praktičnih znanja i upoznavanja sa suvremenim tehnologijama kako bi se studente što bolje pripremilo na današnje tržište rada.

Predavanju su prisustvovali studenti Računarstva i Elektrotehnike sa Fakulteta Strojarstva, Računarstva i Elektrotehnike, studenti Informatike sa Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti i studenti Informacijskih znanosti sa Filozofskog fakulteta. Studenti studija Informatike u Orašju su također mogli pratiti predavanje online.

Sljedeća aktivnost u sklopu projekta "Smart Campus uz pomoć NB-IoT tehnologije, putem mreže HT Eronet-a" je organizacija prezentacije rješenja za Pametni parking gdje će studenti za mjesec dana prezentirati vlastita rješenja. Mentoriranje je omogućeno uz pomoć tvrtke Ericsson i SUMIT-a, priopćeno je sa Svečučilišta u Mostaru.

Kopirati
Drag cursor here to close