Mali programeri

Mostarski osnovnoškolci pobjednici natjecanja u programiranju

Natjecanje je organizirano u sklopu programa "Škole za 21. vijek" koji u Bosni i Hercegovini implementira British Council.
Sci-Tech / Obrazovanje | 21. 05. 2021. u 09:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na trećem natjecanju u programiranju uz upotrebu micro:bit računala pobjedu je odnio tim IV osnovne škole iz Mostara.

Natjecanje je organizirano u sklopu programa "Škole za 21. vijek" koji u Bosni i Hercegovini implementira British Council u suradnji s lokalnim ministarstvima obrazovanja, a koje financira  britanska vlada.

Pobjednički projekt zove se "Brinemo o sebi i drugima" a kreirali su ga učenici Ishak Rahimić i Norah Marić, pod mentorstvom nastavnica Belme Selimotić i Elvise Boškailo.

Foto: PR / Natjecanje u programiranju 

Ideja projekta je utjecaj na epidemiološku svijest, zdravstvene i higijenske navike pojedinaca u zajednici i da se osvijesti važnost upotrebe dezinfekcijskih sredstva, posebno u ovom periodu.

Drugo mjesto osvojila je škola OŠ "Suljo Čilić" iz Jablanice, a treće OŠ "Bijelo Polje" iz Mostara.

Učenici i učenice osnovnih škola su još jednom pokazali da su jako prilagodljivi te kako se izuzetno dobro snalaze kada su u pitanju digitalne tehnologije.

"Radili ste timski. Uparili ste maštu sa znanjem i digitalnim vještinama. Prešli ste put koji prelaze svi inovatori i upotrijebili nove vještine pretvorite svoje ideje u nešto novo i fascinantno. Istovremeno, odgovorili ste na neke od problema iz svog okruženja i učinili svoju okolinu malo boljim mjestom za život. Uvijek će svijetu biti potrebni ljudi koji znaju da riješe probleme i koji kritički razmišljaju", kazao je britanski ambasador u BiH Matthew Field.

Foto: PR / Natjecanje u programiranju 

Škole su bile pozvane predati svoje radove u digitalnom formatu, nakon čega je stručni žiri odabrao sedam najboljih radova da se predstave u finalu na video konferenciji.

Kopirati
Drag cursor here to close