Sonus op.

Mostarci prvaci u violini

Tamara Aničić u drugoj kategoriji dobila je prvu nagradu, Petar Bojović u trećoj kategoriji također prvu nagradu dok je drugu nagradu u IV kategoriji Filip Aničić. Natjecanje se održavalo u razdoblju od 19. do 26. ožujka u Križevcima
Sci-Tech / Obrazovanje | 24. 03. 2022. u 15:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:PR /  Mostarci prvaci u violini 

Troje učenika Glazbene Škole Ivana pl. Zajca Mostar s međunarodnog natjecanje mladih glazbenika Sonus op. 7 u Hrvastkoj vratilo se prvim nagradama.

Učenici u klasi prof. Renate Prizmić Linarić: Tamara Aničić u drugoj kategoriji dobila je prvu nagradu, Petar Bojović u trećoj kategoriji  također prvu nagradu dok je drugu nagradu u IV kategoriji osvojio Filip Aničić.

Natjecanje se održavalo u razdoblju od 19. do 26. ožujka u Križevcima.

Međunarodno natjecanje mladih glazbenika Sonus manifestacija je koja se održava svake godine sa sudionicima iz cijele države i regije, te uglednim hrvatskim i, od 2017.godine, stranim glazbenim pedagozima kao članovima Ocjenjivačkoga suda. Suorganizator natjecanja i domaćin  je Glazbena škola Alberta Štrige Križevci. Mjesto je to na koje se natjecatelji i njihovi mentori rado vraćaju i koje je izvrsna pozornica glazbenih ideja, emocija, glazbene budućnosti i novih ideja.

Foto:PR / Drugu nagradu u IV kategoriji osvojio Filip Aničić

Ovo je natjecanje specifično po tome što svaki natjecatelj osim brojčane dobiva i opisnu ocjenu koju organizator šalje nastavniku/mentoru. Opisna je ocjena konkretna pohvala ili primjedba i možda pokoji naputak objektivnog i dobronamjernog slušatelja, a sve u cilju poboljšanja i napredovanja u radu nastavnika/mentora i odgoju mladih glazbenika.

Natjecanje je prvo koje je u Republici Hrvatskoj uvelo u disciplini udaraljke kategorije koje obuhvaćaju osnovnoškolski uzrast. Discipline klavir, solfeggio i udaraljke zastupljene su svake godine dok se ostale instrumentalne discipline izmjenjuju bienalno.

Foto:PR / Tamara Aničić u drugoj kategoriji dobila je prvu nagradu

Međunarodno natjecanje mladih glazbenika Sonus od 2018. godine uvršteno je u program gradskih manifestacija grada Križevci čime je Grad Križevci postao ponosni pokrovitelj natjecanja.

Kopirati
Drag cursor here to close