Izložba radova

Mostarci mogu vidjeti što stvaraju učenici JU Srednje građevinske škole

Učenici i zaposlenici ove škole već četvrti put organizuju svečanost ovog tipa.
Sci-Tech / Obrazovanje | 03. 04. 2018. u 19:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

JU Srednja građevinska škola danas je izložbom učeničkih radova proslavila svoj rođendan.

Naime, JU Srednja građevinska škola je povodom Dana škole u mostarskom Centru za kulturu organizirala izložbu, koja je pokazala što to uče i što stvaraju učenici ove škole.

Učenici i zaposlenici ove škole već četvrti put organizuju svečanost ovog tipa.

''Posjetitelji izložbe moći će vidjeti tehničke crteže iz oblasti građevinarstva, geodezije, arhitekture i dizajna enterijera. To su, naime, četverogodišnja zanimanja koja se nude u ovoj obrazovnoj instituciji. Pored tehničkih, bit će izloženi i likovni radovi naših posebno nadarenih učenika. Za ovakve talente postoji  i obrazovni profil – likovni dizajner – tehničar'',  priopćili su ranije iz ove škole.

Izložba će biti otvorena do 6. travnja.

Podsjetimo, ova škola je ranije najavila kako škola nudi i trogodišnja zanimanja: keramičar-teracer, dekorater zidnih površina, te zidar a učenici koji upišu ova zanimanja dobivat će stipendije u iznosu od 100 KM mjesečno. Stipendije će, kako navode, osigurati veće građevinske firme s područja Mostara, pošto su suočene sa problemom nedostatka kvalificiranih majstora, te na ovaj način žele podstaknuti učenike da se odluče za pomenuta zanimanja.

 

Kopirati
Drag cursor here to close