Obilježava se Dan škole

Srednja građevinska škola: Stipendije od 100 KM za keramičare, zidare i dekoratere zidnih površina

Učenici koji upišu zanimanja keramičar, zidar, te dekorater zidnih površina dobivat će stipendije u iznosu od 100 KM mjesečno.
Sci-Tech / Obrazovanje | 31. 03. 2018. u 16:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

JU Srednja građevinska škola, 4. travnja slavi svoj dan. Učenici i zaposlenici žele ''svoj praznik'' podijeliti s svim sugrađanima. Tim povodom, već četvrti put organiziraju izložbu radova naših učenika, koja treba pokazati šta to uče i što stvaraju učenici ove škole.

''Posjetitelji izložbe moći će vidjeti tehničke crteže iz oblasti građevinarstva, geodezije, arhitekture i dizajna enterijera. To su, naime, četverogodišnja zanimanja koja se nude u ovoj obrazovnoj instituciji. Pored tehničkih, bit će izloženi i likovni radovi naših posebno nadarenih učenika. Za ovakve talente postoji  i obrazovni profil – likovni dizajner – tehničar. Osim četverogodišnjih, Škola nudi i trogodišnja zanimanja: keramičar-teracer, dekorater zidnih površina, te zidar'', napisali su iz ove škole dodajući da učenici koji upišu ova zanimanja dobivat će stipendije u iznosu od 100 KM mjesečno.

Stipendije će, kako navode, osigurati veće građevinske firme s područja Mostara, pošto su suočene sa problemom nedostatka kvalificiranih majstora, te na ovaj način žele podstaknuti učenike da se odluče za pomenuta zanimanja.

Svečano otvaranje izložbe je u utorak, 3.4.2018., u 19:00 u prostorijama Centra za kulturu. Zainteresirani građani radove mogu pogledati sve do petka, 6.4.2018. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close