Konekcija

Ministri posjetili mostarski Univerzitet: Vrlo rado ćemo uskočiti

''Ovo je prva posjeta članova nove Vlade HNŽ i to dovoljno govori koliki je prioritet Univerzitet Džemal Bijedić i naravno Sveučilište u Mostaru'', naveo je ministar.
Sci-Tech / Obrazovanje | 21. 11. 2023. u 11:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izaslanstvo novoizabranih ministara u Vladi Hercegovačko-neretvanske županije, zajedno s predsjedateljem Skupštine HNŽ-a, u utorak, 21. studenoga, posjetilo je Univerzitet "Džemal Bijedić" u Mostaru.

''Ovo je prva posjeta članova nove Vlade HNŽ i to dovoljno govori koliki je prioritet Univerzitet Džemal Bijedić i naravno Sveučilište u Mostaru. Ministarstvo obrazovanja će u koordinaciji sa Univerzitetom pokušati unaprijediti našu suradnju. Rektorica je navela dio oko infrastrukturnih projekata, tu gdje mi možemo pomoći mi ćemo vrlo rado uskočiti. Imamo projekata započetih iz prethodnog mandata, vizije koje treba ostvariti i realizirati pa ćemo se potruditi da u narednom razdoblju i poboljšamo standard uposlenika Univerziteta'', naveo je Adnan Velagić, ministar prosvjete, znanosti, kulture i sporta, i dodao kako konekcija između Vlade HNŽ i Univerziteta treba biti još bolja.

Upoznat s problematikom

Obzirom da dolazi iz ove obrazovne institucije, naveo je kako je vrlo dobro upoznat s problematikom Univerziteta.

Foto: Bljesak.info / Ministri posjetili mostarski Univerzitet

''Posebna stavka biti će i suradnja s Unijom studenata koja nam je vrlo važna, jer je ona naš predstavnik u javnosti'', naveo je novi ministar.

Rektorica Univerziteta prof. dr. Alena Huseinbegović istaknula je kako je ovo prilika da se novim ministrima zahvale i da im čestitaju na funkciji koju će obnašati u budućem razdoblju te ih upoznaju s radom mostarskog Univerziteta.

Novi projekti

''Ovo je prilika da novu Vladu HNŽ upoznamo s radom Univerziteta Džemal Bijedić, životnim standardom uposlenika, razvojem studentskog standarda, brojnim projektima koje realiziramo i koje smo u planu raditi. Među njima su i izgradnja biblioteke, renoviranje sportskih terena iza zgrade rektorata, renoviranje stare zgrade Pravnog fakulteta koju sada koriste svi fakulteti, određena poboljšanja na Studentskom domu'', rekla je rektorica Huseinbegović.

Foto: Bljesak.info / Ministri posjetili mostarski Univerzitet

Navela je kako se nada će se Univerzitet ostvariti još bolju suradnju s novom Vladom HNŽ, osobito jer su neki od novih ministara i profesori mostarskog Univerziteta.

''Neki od novih članova Vlade su i naši profesori i oni su alumni našeg Univerziteta pa sam sigurna da će naša suradnja biti produktivna'', zaključila je rektorica.

Video: Zajedničkom implementacijom projekata do jačanja veze UNMO-a i Vlade HNŽ-a

 

Kopirati
Drag cursor here to close