Je li moguće?

'Provaljena' predsjednica: Epidemiološki razlozi važni pred Rektoratom, ali ne i u noćnom klubu?

''Ne podržavaju studentske prosvjede jer je neodgovorno organizirati prosvjede u tijeku epidemije, ali zato podržavaju okupljanje u noćnim klubovima isto tijekom epidemije???'', napisano je na Facebooku.
Sci-Tech / Obrazovanje | 26. 10. 2020. u 15:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Smatramo da upravo sada trebamo pokazati odgovornost koja se stalno provlači kroz proteklih šest mjeseci i na koju nas stalno upozoravaju'', priopćio je Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru uoči prosvjeda studenata ispred zgrade Rektorata SUM-a, a onda je upravo v.d. predsjednica Studentskog zbora Marija Barun napravila kardinalnu grešku te se u vrijeme porasta oboljelih od koronavirusa vidno dobro zabavila u mostarskom noćnom klubu zajedno s brojnim drugim studentima.

Nakon što su objavljene fotografije noćnog provoda, većini je zapela za oko nasmijana djevojka u crvenoj haljini koja eto, par tjedana ranije, nije htjela podržati svoje kolege u borbi za školarine i transparetnost zbog - epidemije. 

''Ne podržavaju studentske prosvjede jer je neodgovorno organizirati prosvjede u tijeku epidemije, ali zato podržavaju okupljanje u noćnim klubovima isto tijekom epidemije???'', napisali su u Facebook objavi i u grupi Studenti protiv online nastave. 

Pokušali smo kontaktirati v.d. predsjednicu Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru Mariju Barun kako bi dobili komentar na ovaj 'nastup', no na pozive nije odgovarala. 

Podsjetimo, Bljesak.info je pisao ranije kako vršiteljica dužnosti predsjednika Studentskog zbora očito ne zna koliko novca krovno tijelo studenata mostarskog Sveučilišta izdvaja za projekte studenata.

Tako je u intervju objavljenom u tiskanom izdanju Večernjeg lista Studentski zbor za projekte daje osam tisuća maraka, iako je iznos predviđen za to viši.

''Studentski zbor svake akademske godine izdvoji oko 8.000 maraka za studentske projekte (ideje). Samim time potičemo studente za njihov aktivizam na svojim fakultetima. Bitno je spomenuti fond solidarnosti koji djeluje za manje fakultete, tj. koji broje manje studenata u smislu pomaganja realizacije njihovih projekata. Djeluje se na način da se studentima na iznos koji traže 60% maksimalno daje. Ovaj način daje podršku svim studentima ka njihovom aktivizmu'', rekla je Barun.

Inače, prema Proračunu SZ za akademsku 2019./20. godinu za projekte je planirano oko 60 tisuća maraka. Kako stoji u Proračunu, Studentski zbor isplaćuje novac ustrojbenim jedinicama za vlastite projekte 38.630 KM, a dodatno postoji stavka za fond solidarnosti za projekte manjih ustrojbenih jedinica koji iznosi 22.000 maraka.

Nakon objave teksta intervjua na društvenim stranicama Zbora, dio teksta u kojoj je navedeno 8.000 KM, korigiran u ''oko 40.000 maraka''.

Napomenimo kako su u tijeku izbori za novo vodstvo Studentskog zbora. Barun je jedna od favorita, te bi joj se trebao potvrditi novi mandat, no kakav će stvarni ishod biti tek ćemo vidjeti. 

Kopirati
Drag cursor here to close