Nešto drugačije

Konferencija u Mostaru koja će otkriti koje su vrline i vještine najvažnije za djecu u 21. stoljeću

''Konferencijom želimo staviti naglasak na kompetencije koje su potrebne djeci i mladima u 21. stoljeću'', navode organizatori.
Sci-Tech / Obrazovanje | 12. 06. 2024. u 17:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostar će u četvrtak, 13. lipnja, biti domaćin konferencije pod nazivom ''Gradimo budućnost obrazovanjem''.

Radi se o edukativnoj konferenciji koju organizira School and School, a u kojoj će, osim panel diskusije na temu ''Vrline i vještine za 21. stoljeće'' biti održan i showdown expo polaznika programa School and School.

Na panel diskusiji će sudjelovati dr. Nihad Softić, osnivač School and School, Ivana Perković, managing director of HR Nsoft Mostar, Haris Idriz, rukovoditelj Odjela za razvoj i suradnju Koledža ujedinjenog svijeta Mostar te Emina Muminagić, magistra psihologije iz Centra za ranu razvojnu podršku.

''Konferencijom želimo staviti naglasak na kompetencije koje su potrebne djeci i mladima u 21. stoljeću, a uz to ćemo održati i prezentaciju završnih projekata djece koja pohađaju programe School and School'', kaže za Bljesak.info Uzeir Memić, jedan od organizatora. 

Otkrio nam je i detalje panel diskusije.

Panelisti i teme

''Osnivač School and School Nihad Softić objasnit će kako je nastao School and School, imat ćemo potom gosta iz UWC-a Harisa Idriza koji će objasniti, izmedju ostaloga, koji su to kriteriji koji se uzimaju prilikom primanja osnovnoškolaca i srednjoškolaca u koledz. Bit će tu i Ivana Perković iz HR ureda Nsofta koja će pričati o tome što nakon fakulteta, odnosno što je ovoj tvrtki bitno kod regrutacije radnika.

Tu će biti i psiholog koji se bavi testiranjem i profesionalnom orjentaciom, a otkrit će detalje o tome s čime se susreću tinejdžeri i roditelji na osnovu testova koje oni rade, a koji daju feedback o tome za što je svako dijete talentirano'', kaže nam Memić.

Zanimalo nas je za koga je namijenjena ova konferencija.

Kome je namijenjena konferencija

''Konferencija je namijenjena svim roditeljima djece od 4 do 18 godina, svima onima koji žele znati koje su vještine i kompetencije kod djece za 21. stoljeće i koji su to programi koji im to mogu pružiti na pravi način'', kaže nam Memić.

''Mi želimo da ovom konferencijom damo jednu širu sliku,perspektivu kako bi roditelji mogli da saznaju iz prve ruke šta se to danas traži, kako poboljšati trenutne vještine djece, koji su im to alati na raspolaganju i da prioritiziraju i prilagode obaveze djece'', zaključio je.

Konferencija će biti održana u prostorijama Gimnazije UWC-a Mostar na Španjolskom trgu, a započinje u 17:00 sati.

''Ovom prilikom se zahvaljujemo prijateljima projekta koji su dali značajan doprinos realizaciji ove konferencije: UWC, Sarajevski kiseljak, Lasta, Juicy, Nsoft i Rolla'', navode organizatori.

Bonus video

Video: Bljesak.info

Dan otvorenih vrata (18.00-19.00 sati)

"Pozivamo sve zainteresovane da nas posjete i iz razgovora sa predavačima dobiju sve relevantne informacije o našim programima, bilo da se radi o Programiranju & Robotici, 3D printu, Robotičkom inžinjeringu ili Roblox akademiji.

Posjetitelji će moći uživati u izložbi radova naših učenika sa Art i Grafičkog dizajna ili u predstavi naše Škole drame.

Također najavljujemo prezentacije projekata naših partnera iz Nsofta i Rolla. Tu je neizostavni humanitarni bazar gdje sa svojim prilogom donirate jednu od udruga u gradu Mostaru'', rekao nam je Memić.

Kopirati
Drag cursor here to close