Kupujmo domaće

JU ''VI osnovna škola'' Mostar: ''Budi cool, biraj 387''

''Domoljublje se njeguje i percipira na mnoge načine''.
Sci-Tech / Obrazovanje | 08. 02. 2022. u 15:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

JU ''VI osnovna škola'' Mostar u sklopu kampanje kupujmo domaće realizira projekt pod nazivom ''Budi cool, biraj 387''.

''S ciljem promocije ekonomskog patriotizma i domoljublja, kako među prosvjetnim radnicima, učenicima i njihovim roditeljima, tako i u široj društvenoj zajednici, JU ''VI osnovna škola'' Mostar je odlučila kreirati promotivne video materijale i kampanje, kao poklon domovini za Dan nezavisnosti, 1.3.2022. godine'', stoji u priopćenju JU ''VI osnovna škola''.

''Domoljublje se njeguje i percipira na mnoge načine. Kroz odgojno-obrazovni sistem u našoj Školi jedan od oblika domoljublja je poticanje kupovine 387 proizvoda, odnosno domaćih proizvoda. U svojoj mikro sredini, među učenicima i njihovim porodicama, zagovarat ćemo kupovinu domaćih proizvoda u želji da podržimo domaću proizvodnju, kroz zamišljeni projekt, te na taj način damo svoj skromni doprinos u jačanju ekonomskog patriotizma kod učenika. Projekt je koncipiran na način da odjeljenske starješine zajedno s učenicima svog odjeljenja, imaju zadatak osmisliti kampanje, odnosno snimiti promotivne video zapise, koji će biti pregledani i ocijenjeni od strane stručne komisije. Kako bi naglasili značaj navedenog projekta, treba istaknuti da će među članovima komisije biti stručnjaci ekonomske oblasti, uspješni gospodarstvenici, te prije svega osobe koje svojim ugledom i djelovanjem svakodnevno doprinose razvoju našeg društva, kroz pozitivne i korisne aktivnosti'', ističe direktorica Škole, Edna Isić-Balić.

Pored kampanje koja će se provoditi unutar Škole, s naglaskom podizanja svijesti kod nastavnika, učenika i njihovih roditelja, veliku ulogu u realizaciji samog projekta imat će i osmišljena medijska kampanja koja će, poslužiti i drugim školama, fakultetima i javnim organizacijama, da pokrenu slične kampanje, rade slične projekte, kako bi svi skupa dali svoj doprinos ekonomskom razvoju Bosne i Hercegovine.

''Ovom prilikom pozivamo sve domaće proizvođače da daju svoj doprinos realizaciji projekta i da se uključe u ovu mini kampanju, koja sigurni smo ima potencijal postati ozbiljna i značajna kampanja na državnom nivou'', zaključili su.

Kopirati
Drag cursor here to close