Online nastava

Roditelji iz HNŽ-a i ZHŽ-a prijete masovnim prosvjedima

''Ovdje govorimo o primitivnoj Viber nastavi gdje bi se sadržaj djeci slao preko alata za dopisivanje, i djeca bi takav sadržaj trebala usvajati i učiti'', navedeno je u priopćenju.
Sci-Tech / Obrazovanje | 10. 03. 2021. u 09:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Inicijativa roditelja HNŽ/ZHŽ-a najavila je masovne prosvjede i blokade nastave u slučaju da se, uslijed epidemiološke situacije, izvođenje školske nastave prenese na online način. 

''Želimo poručiti svim zagovornicima ovih suludih i protuzakonitih mjera, koji se igraju sa strpljenjem nas roditelja, da ukoliko se usudite zatvoriti škole našoj djeci i uskratiti nam ustavno pravo na normalno školovanje, da ćemo pozvati sve roditelje na masovne prosvjede i blokade dok uporni prekršitelji zakona ne odustanu od svojih namjera'', poručili su u priopćenju navodeći kako im je žao ''što ćemo morati braniti svim raspoloživim sredstvima našu djecu, ali očito je kako stožeraši jedino razumiju jezik ulice, na što će roditelji biti primorani u slučaju prelaska na online nastavu''.

Iz Inicijative navode kako škole nisu žarišta širenja zaraze, te da je od preko 9.000 učenika samo četvero bilo pozitivno na Covid-19, prema informacijama koje je dao Sindikat učitelja osnovnog školstva, tj. predsjednik Lauš.

Istaknuli su kako djeca nisu rizična skupina te da je veća šteta zatvoriti škole i poslati djecu kući. 

''Ta nastava niti je online niti je nastava, jer nije onakva kakva se održavala u zemljama EU-a kada je privremeno bila uvedena, gdje su profesori održavali interaktivne satove, video pozive sa djecom, držali prava predavanja i ispitivanja. Ovdje govorimo o primitivnoj Viber nastavi gdje bi se sadržaj djeci slao preko alata za dopisivanje, i djeca bi takav sadržaj trebala usvajati i učiti'', navedeno je u priopćenju Inicijative roditelja HNŽ/ZHŽ-a.

Podsjetimo, pomoćnik ministra zdravlja Federacije Bosne i Hercegovine Goran Čerkez rekao je kako je epidemiološka situacija "izuzetno loša" te da je moguće ponovno uvođenje ''lockdowna''.

''Izuzetno je loša epidemiološka situacija i nadam se da neće otići u smjeru jednog lošeg scenarija kakav smo imali na početku korone u nekim europskim zemljama'', rekao je Čerkez gostujući u Dnevniku D FTV-a. 

U Kantonu Sarajevo premijer Edin Forto potvrdio je informaciju da će zbog pogoršane epidemiološke situacije Kanton Sarajevo biti zatvoren od petka u 20 sati do ponedjeljka u 7 ujutro. Ovo podrazumijeva zatvaranje svih poslovni subjekata osim apoteka, benzinskih pumpi i objekata koji prodaju hranu i piće.

Kopirati
Drag cursor here to close