Bez ikakvih ograničenja

HNŽ: U školske klupe početkom rujna u punom kapacitetu

''Nakana Ministarstva je da se nastava obavlja u punom kapacitetu''.
Sci-Tech / Obrazovanje | 23. 08. 2021. u 10:23 M.G. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nova nastavna godina, 2021./2022. u Hercegovačko neretvanskoj županiji započinje 6. rujna, potvrđeno je za Bljesak.info iz Ministarstva obrazovanja ove županije.

Prema planu Ministarstva, škola će započeti u punom kapacitetu bez ikakvih ograničenja, osim ako Krizni stožer Ministarstva zdravstva rada i socijalne skrbi HNŽ, zbog epidemiološke situacije, ne bude naložio drugačije, odnosno restriktivnije mjere.

''Nakana Ministarstva je da se nastava obavlja u punom kapacitetu, ali za takvo nešto treba dati suglasnost i Krizni stožer Ministarstva zdravstva, a suglasnost će ovisiti od epidemiološke situacije. Nakana Kriznog stožera je da se život, koliko je moguće, odvija normalnije, ali trebamo voditi brigu i o zdravlju, pa ćemo vidjeti kako će se sve oko epidemiološke situacije odvijati'', rečeno je iz Ministarstva obrazovanja.

Kako i na koji će se način izvoditi nastavni proces, hoće li biti potrebna ikakva ograničenja, poput maske i distance - ovisit će o tome koje i kakve mjere će u tom trenutku biti na snazi, a Ministarstvo će ih provoditi u skladu sa zaključcima Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, odnosno Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva.

Nastava u svim školama Hercegbosanske i Zapadnohercegovačke županije također započinje 6. rujna.

Još nije poznato po kakvim pravilima će se izvoditi nastava u HBŽ-u jer Stožer civilne zaštite Hercegbosanske županije još se nije sastao vezano za eventualne epidemiološke mjere koje se odnose na trajanje školskog sata i kabinetsku nastavu.

Iz Ministarstva obrazovanja ZHŽ-a najavili da ukoliko ne bude drastičnih pogoršanja s epidemiološkom situacijom, nastava će se odvijati redovito bez podijeljenih razreda. Postoji samo mogućnost da će sati biti skraćeni ako temperature zraka budu visoke.

Kopirati
Drag cursor here to close