Ministarstvo obrazovanja

Hitno kupljeno 69 tableta učenicima u ŽZH-u

Zbog pandemije i organiziranja nastave na daljinu, škole i njihovi učenici u ŽZH-u, zapali su u problem.
Sci-Tech / Obrazovanje | 26. 05. 2020. u 09:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i športa Županije Zapadnohercegovačke (ŽZH) po hitnom postupku kupili su učenicima srednjih i osnovnih škola 69 tableta.

Novac za kupovinu tableta, navode u nabavi, u iznosu od 6.900 maraka, Ministarstvo je dobilo od strane UNICEF-a BiH počekom svibnja te su bili dužni utrošiti ga za nabavu tableta.

Ministarstvo je, objavljeno je, u skladu sa Zakonom i Priopćenjem Agencije za javne nabave provelo pregovarački postupak bez objave obavijesti, koji je finaliziran 25. svibnja potpisivanjem ugovora te dostavljanjem opreme na adresu Ministarstva.

Zbog pandemije i organiziranja nastave na daljinu, škole i njihovi učenici u ŽZH-u, zapali su u problem.

''Budući da izvedba i organizacija nastave na daljinu u našoj Županiji podrazumijeva i adekvatnu opremljenost informatičkom opremom u domovima naših učenika, susreli smo se sa izazovom u nastojanju osiguravanja opskrbljenosti  opremom onih učenika koji nisu u mogućnosti adekvatno pratiti i primati materijale koji se na online platformi nastave na daljinu prenose'', stoji u nabavi.

Osim UNICEF-a BiH, Ministarstvo je zaprimilo i donacije lokalnih gospodarstvenika. Tablete je nabavila tvrtka Hertronic d.o.o. iz Gruda, objavljeno je u utorak na Portalu javnih nabava.

Kopirati
Drag cursor here to close