Sretno!

Lijepa obiteljska priča: Nakon iste srednje škole, četvorke upisuju i isti fakultet

''Naravno da ćemo, nakon što smo završili isti smjer u srednjoj školi, pokušati upisati i isti fakultet i pohađati ga zajedno'', kaže Belma.
Sci-Tech / Obrazovanje | 09. 06. 2020. u 20:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Avaz.ba / Selma, Belma, Emrah i Almir Mameledžija

Nesvakidašnja priča dolazi iz Travnika. Naime, četvorke - dvije sestre i dva brata - iz vlašićkog sela Šešići u istom razredu su završile istu srednju školu, a sada žele upisati isti fakultet.

Selma, Belma, Emrah i Almir Mameledžija, nakon završene Srednje mješovite tehničke škole u Travniku, sada žele postati građevinski inžinjeri, a već su, kao odlični učenici, dobili ponudu za stipendiju Fakulteta za tehničke studije Univerziteta u Travniku.

Isti smjer

''Naravno da ćemo, nakon što smo završili isti smjer u srednjoj školi, pokušati upisati i isti fakultet i pohađati ga zajedno'', kaže Belma.

Dodaje da im je činjenica da su blizanci dosta pomogla prilikom školovanja.

''Veoma je zanimljivo biti blizanac, pogotovo kad je škola u pitanju. Ima nas više i možemo se osloniti jedni na druge. Ako netko ne zna nešto, uvijek je tu neko od nas da mu objasni'', govori Selma i dodaje da u školi nikada nisu mogli varati.

''Kako da varamo kad ne sličimo jedni na druge'' dodaje uz smijeh.

Pomažu roditeljima

Život u Šešićima, kažu, nije jednostavan, jer je samo otac zaposlen, a žive najviše od poljoprivrede. Dok njihovi vršnjaci sanjaju o najnovijim mobitelima, oni roditeljima pomažu u svim poslovima i, dodaju, uvijek su imali sve što im je potrebno, piše Avaz.

''Tako smo odgojeni, od roditelja nismo tražili što nam ne mogu dati. Strpimo se i kasnije nam to omoguće. Što mogu, daju nam. I opet smo imali sve, nikad se nismo izdvajali od druge djece. Roditeljima pomažemo koliko god možemo, djevojke po kući, muški s ocem po imanju'', kažu blizanci.

Zbog toga bi, navode, željeli pohađati fakultete u Travniku, da budu blizu roditeljima kojima je pomoć uvijek potrebna.

Kopirati
Drag cursor here to close