Čestitamo!

Mostarka među najinovativnijim nastavnicama u BiH

''Moj rad se zasniva na tome da na kreativan i djeci zanimljiv način prikažem sve ljepote glazbene umjetnosti.''
Sci-Tech / Obrazovanje | 09. 12. 2017. u 16:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Željka Zovko, mostarska glazbenica i nastavnica glazbene kulture u osnovnoj  školi Ivan Gundulić i osnovnoj školi Ilija Jakovljević, jedna je od najinovativnijih nastavnica u BiH.

Inače, COI Step by Step je pokrenuo inicijativu za dodjelu godišnje nagrade za inovativne odgajatelje i odgajateljice, nastavnike i nastavnice i stručne suradnike i suradnice u predškolskom, osnovnom i srednjem obrazovanju. Ova nagrada je jedna u nizu aktivnosti osmišljenih sa ciljem promoviranja važnosti nastavničke profesije, i njihove nemjerljive uloge u razvoju društva i svih drugih profesija.
 
IN godišnja nagrada želi prepoznati, nagraditi i promovirati one pojedince i pojedinke koji daju nemjerljiv doprinos razvoju odgoja i obrazovanja, predane i posvećene profesionalce koji svaki dan u vrtiću ili školi pretvaraju u čarobnu avanturu učenja i otkrivanja.

Već drugu godinu za redom među nominiranima je Željka, koja je pored svog nastavničkog i glazbenog rada i  predsjednica plesnog studija B-Dance. Željka se ove godine predstavila sa tehnikom sviranja na vlastitom tijelu.

  / Željka Zovko 



Željka nam je pojasnila kako je ova tehnika, danas poznata pod nazivom body percussion, umjetnost udaranja vlastitog tijela u cilju proizvođenja različitih ritamskih zvukova. Ovom tehnikom osvještavaju se različite vrste tapšanja, pucketanja prstima, lupkanja po različitim dijelovima tijela, tupkanje  nogama o pod  i još mnogo drugih neobičnih zvukova koje proizvodimo rukama, ustima, prstima...

Igra i stvaranje zvukova na svojem tijelu kao prvom i autentičnom instrumentu, kaže nam Željka, opušta napetost, razvija sposobnost koncentracije, koordinacije u prostoru i vremenu te na taj način direktno pozitivno utječe na cjelokupni psihofizički razvoj djece.

''Moj rad se zasniva na tome da na kreativan i djeci zanimljiv  način prikažem sve ljepote glazbene umjetnosti. U nastavi se mnogo služim modernom tehnologijom i modernom metodom rada. Kroz kreativno osmišljene igre i zadatke trudim se djeci približiti glazbu na njima blizak način. Nastojim svoje znanje stalno nadograđivati pa tako mnogo vremena provodim tražeći i osmišljavajući nove ideje kako bih obogatila svoje znanje i bila stalno u toku sa pedagoškim strujama iz raznih krajeva svijeta, te kako bih što bolje to znanje podijelila sa svojim učenicima. Smatram da posao koji radim jest posao u kojem mogu pokazati svoje vještine, naučiti neke nove, napredovati, umjetnički se izražavati i kojem mogu doprinijeti na kvalitetan način, te otkriti nove mlade talente i poticati da razvijaju svoj talent.  Jako sam sretna da je COI Step by Step prepoznao moj rad'', rekla je Željka Zovko za Bljesak.info.

  / Željka Zovko 



Željki čestitamo na nagradi i nadamo se kako će nastaviti sa svojim radom, ali i dati inspiraciju ostalim nastavnicima.

Kopirati
Drag cursor here to close