Bijelo Polje

Djeca moraju pješke; Školski autobusi ne mogu makadamskom cestom punom rupa

Kako bi autobusi mogli prevoziti djecu u školu, netko treba zakrpiti rupe, popraviti i raščistiti zapuštenu cestu. Tko bi to mogao biti?
Sci-Tech / Obrazovanje | 27. 09. 2022. u 18:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dio stanovnika mostarskog prigradskog naselja Bijelo Polje, većinom Hrvati, koji svoju djecu šalju u područnu osnovnu školu u Vojnu izrazili su nezadovoljstvo prometovanjem školskog autobusa na liniji broj 14.

Kako ističu, problem s prijevozom se pojavio početkom ove godine. Autobus više ne vozi linijom koju je do sada vozio, prometuje različitim ulicama i ne staje na ista stajališta na koja je do sada stajao što stvara probleme učenicima i njihovim roditeljima. Napominju kako je linija broj 14 prvenstveno uvedena radi učenika koji su i do 15 km udaljeni od svojih škola kako bi na ovaj način imali prijevoz.

''Osim vremena koje potroše na prijevoz za razliku od vršnjaka koji su bliže školi sada još dodatno moraju trošiti vrijeme da pogode kojom maršutom autobus ide i do kojeg stajališta bi trebali doći (učenici se počeli kladiti kuda i gdje staje autobus sa već prijavljenom maršutom linije)'', navodi se u mailu jednoga od roditelja koji smo dobili na adresu redakcije.

Čitatelji navode kako su o navedenom problemu pisali i prijevozniku, tvrtki MostarBus.

''Početkom ove školske godine uočeno je da je na dijelu ceste od Kožulovih kuća do lokalnog puta koji spaja M-17 i Livač, odnosno na makadamskom dijelu stanje veoma loše. Radi se o tome da se na putu nalaze velike rupe, kao i da je isti sa strana zarastao od grana i šiblje. U takvim okolnostima mi smo izdali nalog da se taj dio puta do njegovog dovođenja u normalno stanje ne koristi'', dobili su odgovor od direktora ove tvrtke.
Iz MoBusa se nadaju kako će se navedeni problemi u što skorijem vremenu riješiti i da će linija nastaviti prometovati kako je uobičajeno.

Dakle, prema svemu navedenom, kako bi autobusi mogli prevoziti djecu u školu, netko treba zakrpiti rupe, popraviti i raščistiti zapuštenu cestu.

Kopirati
Drag cursor here to close