Da, dobro ste pročitali

BH. obrazovanje: Hej ljudi, CRTAMO WORD

Moje dijete crta Word. Kakvo samo usrano elitističko društvo smo postali. Šta radite vi tamo koji pravite nastavni plan i program? A i vi u Vijeću roditelja?
Sci-Tech / Obrazovanje | 12. 09. 2019. u 21:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izrevoltirana zadaćom svog djeteta iz informatike, Nikoleta Milašević Dobrača iz Sarajeva je na svojoj Facebook stranici objavila status o  zadaći koje je njezino dijete trebalo uraditi iz Informatike.

Status prenosimo u cijelosti.

„Sedmi razred javne osnovne škole. Predmet: informatika. Zadaća: NACRTATI WORD. Hej ljudi, CRTAMO WORD. Pa ovo je samo za sjesti i plakati. A djeca čiji roditelji imaju novca za recimo francusku osnovnu i srednju školu izučavaju predmet robotika. Moje dijete crta Word. Kakvo samo usrano elitističko društvo smo postali. ŠTA RADITE VI TAMO KOJI PRAVITE NASTAVNI PLAN I PROGRAM? A I VI U VIJEĆU RODITELJA?“

Nikoleta je za portal Buka izjavila kako je ogorčena Vijećem roditelja Kantona Sarajevo.

„Ponašaju se kao i naši političari. Zasjeli u svoje fotelje, upoznali se s direktorima škola i donositeljima odluka i kao da ih više nije briga za težinu ruksaka i zaostali nastavni program. Da ne spominjem da je u nastavnom planu i programu za sedmi razred knjiga iz fizike koja nije u distribuciji već pet godina. Moli, traži i onda kopiraj. Vijeće roditelja KS je inertno kao i naše bh. društvo. Ljudi, pokrenimo se!“, izjavila je Nikoleta u razgovoru.

Ovaj primjer svakako nije izoliran slučaj, s obzirom na to da je nastavni plan i program, kako u Federaciji, tako i u čitavoj BiH, mahom neusklađen, zastario i zaostao.

Kopirati
Drag cursor here to close