Podrška

Besplatna pravna pomoć za djecu koja trpe nasilje u školama

Projekt besplatne pravne pomoći pokrenut je zahvaljujući podršci Veleposlanstva Australije u Bosni i Hercegovini, a trajat će do završetka ove školske godine
Sci-Tech / Obrazovanje | 08. 04. 2019. u 09:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruženje za razvoj društva KAP pružat će besplatnu pravnu pomoć djeci i mladima koja trpe bilo koji oblik međuvršnjačkog nasilja u školi kao i njihovim roditeljima, priopćeno je iz udruge.

Udruženje je putem ovlaštenog pravnog zastupnika počelo projekt pružanja besplatne pravne pomoći za djecu koja trpe nasilje u školama na Međunarodni dan prevencije vršnjačkog nasilja ''Dan ružičastih majica'' krajem veljače ove godine i već do sada smo imali zahtjeve za pravnu pomoć koji su uspješno riješeni na području cijele BiH.

''Ohrabrujemo roditelje i djecu da se jave i potraže zaštitu u skladu sa važećim zakonima na e-mail: [email protected] ili putem forme na internetskoj stranici'', priopćeno je iz Udruženja KAP.

Foto: PR / Nasilje u bh. školama

Prema istraživanju udruge, u BiH svako treće dijete trpi neku vrstu nasilja u školama, ali o tome najčešće ne govore jer ne vjeruju u sustav zaštite, što može biti uzrok teških posljedica, pa čak, nažalost, i onih sa smrtnim ishodom.

Projekt besplatne pravne pomoći pokrenut je zahvaljujući podršci Veleposlanstva Australije u Bosni i Hercegovini, a trajat će do završetka ove školske godine, priopćeno je. 

Kopirati
Drag cursor here to close