"Nije osiguran boravak u gradskim"

Baralija: Grad djeci mora platiti boravak u privatnim vrtićima

"Da je moguće da sva djeca idu u vrtiće pokazao je Kanton Sarajevo. Pokazalo je da to nije trošak nego investicija koja se višestruko vrati onom tko investira", poručila je Baralija.
Sci-Tech / Obrazovanje | 23. 08. 2022. u 12:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U mostarskim gradskim vrtićima zbog nedostatka kapaciteta ove godine je ostalo neupisano 83 mališana. Tim povodom reagirala je Irma Baralija, vijećnica Naše stranke u Gradskom vijeću Mostara.

"U Gradskom vijeću smo više puta diskutirali o uvjetima u kojima rade gradski vrtići od kojih su neki imali napukle zidove, neki nisu imali dvorište, ukazivali na hitnost djelovanja u ovoj oblasti, tražili izgradnju novih kapaciteta. Odgovor vlasti je ignorancija. To nije ignorancija prema opoziciji, nego prema mostarskoj djeci.

Neću odustati. Na sjednici idućeg tjedna uputit ću inicijativu da Grad subvencionira razliku koju roditelji budu morali platiti prilikom upisa djece u privatne vrtiće. Od neprocjenjive je važnosti za razvoj djece njihova socijalizacija u najranijoj dobi koja se postiže kroz vrtiće. Osim toga, njihov boravak u vrtiću oslobađa majke te djece za tržište rada.

Da je moguće da sva djeca idu u vrtiće pokazao je Kanton Sarajevo. Pokazalo je da to nije trošak nego investicija koja se višestruko vrati onom tko investira", poručila je Baralija.

Kopirati
Drag cursor here to close