HKD Napredak

U Beču je u tijeku Napretkov ljetni program njemačkog jezika

Program ovogodišnjeg ljeta je, već uobičajeno, kvalitetno, raznovrsno i sadržajno ispunjen, kao i prethodne 23 godine.
Sci-Tech / Obrazovanje | 19. 08. 2022. u 14:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Napretkov ljetni program njemačkog jezika koji organizira HKD Napredak iz Austrije, odnosno njegova glavna podružnica u Beču, započela je s radom 7., a završava 19. kolovoza.

Program ovogodišnjeg ljeta je, već uobičajeno, kvalitetno, raznovrsno i sadržajno ispunjen, kao i prethodne 23 godine. Budući da svake godine privlači sve više mladih ljudih željnih znanja i usavršavanja jezika, tako i ove godine 39 srednjoškolaca iz Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske aktivno sudjeluje u kvalitetnoj, četverosatnoj nastavi njemačkog jezika.

Učenici su podijeljeni u tri skupine, ovisno o predznanju jezika, uz mentorstvo najboljih bečkih profesora koje predvodi Thomas Bauer. Nakon obvezne dnevne nastave, sudionici ovoga projekta imaju priliku upoznati Beč, a to im je lako dostupno jer su smješteni u ugodnom studentskom hotelu nedaleko od centra, a u samoj blizini Zapadnog kolodvora Beč.

Također, polaznicima su osigurani objedi u austrijskim restoranima, a pri razgledavanju grada i profesionalni turistički vodiči. Prethodnih dana upoznali su najznačajnije bečke turističke atrakcije poput dvorca Schönbrunn, carske palače Hofburg, katedrale sv. Stjepana, palače Belvedere, bečke Gradske vijećnice, austrijskog parlamenta,...

Također, u Veleposlanstvu Republike Hrvatske održan je svečani prijem za polaznike koji je organizirao Silvio Kus, opunomoćeni ministar, a trenutačno otpravnik poslova u Veleposlanstvu.

Program dana ispred nas uključuje i posjete muzejima, jednodnevne izlete, susrete s ljudima iz gospodarskog i političkog života Grada Beča i Austrije, doseljenicima, razgovor i objed s obitelji Keglević, posjet Veleposlanstvu BiH, Ekonomskom fakultetu u Beču, zabavnom parku i sl.

Predsjednik bečkog Napretka Zoran Iljkić zahvaljuje prije svega roditeljima polaznika Ljetne škole na ukazanom povjerenju, profesorima, koji su uz nesebičan rad, ljubav i razumijevanje ovaj program napravili tradicionalnim, pokroviteljima i sponzorima (Središnja uprava HKD Napredak, NOEL, Minstarstvo vanjskih poslova Republike Austrije, Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Austrije), zamjeniku Goranu Grbiću, mladim ljudima bez kojih je nemoguće zamisliti organizaciju ovog programa, a to su: Dragan Stević, Aleksandar Klopić, Katarina Kukoljac, Renata Bradvić i Gordana Ilić, lokalnim kordinatorima Ivani Barišić i Ivici Kovačeviću, pratiteljici učenika Aneli Rozić-Vrankić i svim članovima i prijateljima HKD Napredak.

Bez njih ova lijepa priča ne bila ispričana i cilj Društva ostvaren - ulagati u znanje i mlade ljude, biti mjesto susreta svih ljudi velikog i dobrog srca.

Kopirati
Drag cursor here to close