Privatna gimnazija

Mostarski gimnazijalci obilježili Dan sjećanja na holokaust

Kroz dva sata učenici su, zajedno s mentorima, prezentirali sve što su naučili o pothvatu koji je vršen za vrijeme nacističkog režima u Njemačkoj.
Sci-Tech / Obrazovanje | 02. 02. 2018. u 12:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Internacionalna privatna gimnazija s pravom javnosti u Mostaru u petak je održala prezentaciju velikog školskog projekta pod nazivom ‘’27/1’’, a tema projekta je holokaust.

U projektu su sudjelovali učenici svih razrednih odjela, a teme koje su obrađivane u ovom projektu su: najozloglašeniji koncentracijski logori u 2. svjetskom ratu, Dnevnik Anne Frank, medicinski eksperimenti na ljudima, ‘’Ispravimo budućnost učeći povijest’’, ‘’Ljubav, vjera, nada’’, priopćeno je.

Kroz dva sata učenici su, zajedno s mentorima, prezentirali sve što su naučili o pothvatu koji je vršen za vrijeme nacističkog režima u Njemačkoj.

Uz interaktivnu edukaciju učenika, ovim projektom Privatna gimnazija uspostavlja i poboljšava suradnju s ostalim školama na području Mostara.

‘’Teme su bile prezentirane u četiri učionice i hodniku, a našu školu posjetili su savjetnica Zavodu za školstvo Mostar kao i učenici osnovnih škola te učenici Gimnazije fra Grge Martića s njihovom profesoricom povijesti, što je za cilj imalo ostvarivanje međuškolske suradnje’’, navode iz škole.

Inače, 27. siječnja se obilježava kao Međunarodni dan sjećanja na Holokaust, pa je i sam naziv projekta upravo u skladu s navedenim danom. Izložba ostaje otvorena do daljnjeg, a iz škole pozivaju sve zainteresirane da posjete školu i upoznaju se s radom i aktivnostima Privatne gimnazije.

Kopirati
Drag cursor here to close