Mladi talenti

Gimnazijalci održali fenomenalan koncert

Zbor Gimnazije fra Grge Martića posjeduje besprijekornu harmoniju koja ih dovodi do brojnih uspjeha već dugi niz godina.
Kultura / Glazba | 21. 12. 2017. u 14:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U srijedu 20.prosinca, Zbor Gimnazije fra Grge Martića i Recitatorska sekcija održali su fantastičan koncert u Galeriji kraljice Katarine Kosače.

Zbor Gimnazije fra Grge Martića posjeduje besprijekornu harmoniju koja ih dovodi do brojnih uspjeha već dugi niz godina.

U ovoj hladnoj zimskoj noći intimni ugođaj koncertne dvorane usklađen sa odličnim izborom božićnih pjesama postavilo je savršeno raspoloženje za ovu večer. Na koncertu su se predstavili neki od vrhunskih solista i recitatora škole. Ne samo da su učenici pod vodstvom prof. Ubavke Prusine Prašo i Marine Rozić pokazali iznimno visok standard, nego i visoko samopouzdanje, zrelost i pravi osjećaj izvedbe datih pjesama.

Profesorice su odabrale savršenu kombinaciju pjesama, uključujući neke moderne, ujedno nezaboravivši tradicionalne božićne pjesme.

''Otvarajući večer s pjesmom Veseli se Majko Božja u izvedbi Ive Rozić , naše bivše učenice i pratnju Lovre, Ante , Marina i Luke , večer je započela snažnom interpretacijom koja je bile odlika cijele večeri. Maro Zovko uz pratnju Josipe Bošnjak na glasoviru pokazao nam je svu raskoš svog glasa u sjajnoj izvedbi Adeste Fidels.  Ono što je uistinu učinilo ovu noć posebnom bila je nevjerojatna podrška školske grupe glazbenika i cijelog zbora. Glazbenici, pjevači i recitatori odražavali su pravi duh Božića dok su klizali kroz emocionalne izvedbe. Maštovito i majstorski kroz program su nas vodili Ivana Kosorčić i Ivan Ćorić. Lijepo su uravnotežili tradicionalne i modernije dijelove s humorističnim i srdačnim riječima. Kao i obično, Glazbena i Recitatorska sekcija nam je pružila snažnu kombinaciju repertoara na svom tradicionalnom božićnom koncertu. Naglasak je stavljen na uživanje, a izbor repertoara je ključ za ugodan koncert'', sroji na stranici Novinarske sekcije Gimnazije fra Grge Martića.


Učenica Daria Matijević, kako je navedeno na stranici, je bez napora pjevala uz pratnju glasovira Josipe Bošnjak i tako elegantno izvela vrlo zahtjevnu pjesmu If I ain't got you. Ana Petrušić uz pratnju Josipa Zovke je nadahnuto i besprijekorno otpjevala Božić bijeli.

Zbor i izvođači napustili su pozornicu ostavljajući iza sebe čudesnu pripovjedačicu – Ivanu Kosorčić koja nam je pružila snažan kontrast govoreći priču o vrijednosti ljubavi.

''Izbor pjesme Love Story u izvedbi instrumentalne grupe naše škole je bio vrlo zabavan za publiku. Uz raznolike i iznenadne promjene tempa i dinamičnosti, publika je cupkala i klepćala u ritmu tijekom ovih impresivnih izvedbi. Zbor je pokazao međusobnu svijest i rezultat je prijateljske atmosfere među članovima za što je zaslužna prof. Ubavka. Činilo se da zboru nijedan posao nije težak i bilo ih je zadovoljstvo gledati i slušati.  Sama na pozornici. Svečanim, ali smirenim tonom Ivanka Naletić, na prvi pogled sitna i uplašena djevojčica, govorila je stihove Antuna Branka Šimića. Ipak, na trenutke je čak djelovala snažnija i moćnija i od Šimića. Znam, jer su se mnogima oči zacaklile'', navedeno je na srtanici.

Svi učenici i djelatnici uživali su u božićnom duhu. Publika je sudjelovala i bila fantastična podrška. Koncert je zatvoren pjesmama Sretan Božić i Kad padne Badnja noć u odličnoj i zaigranoj izvedbi Jelene Krešić.

Bez obzira na sezonu , bez obzira na vrstu pjesama koje se izvode, konstanta Božićnog koncerta Gimnazije fra Grge Martića je njezina autentičnost.

Kopirati
Drag cursor here to close