Vlasnik Facebooka, Instagrama i WhatsAppa

Zuckerberg otkrio novo ime Facebooka i predstavio svoju verziju metaverzuma

Rebranding bi mogao biti dio pokušaja da se spasi reputacija Facebooka, te da se tvrtka distancira od brojnih skandala koji su se dogodili u posljednje vrijeme.
Sci-Tech / Internet | 28. 10. 2021. u 20:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izvršni direktor Facebooka Mark Zuckerberg danas je predstavio niza novih koncepata namijenjenih metaverzumu. Najavio je i da će tvrtka promijeniti ime u Meta.

Društvena mreža će i dalje zadržati ime, te će od sada tvrtka Meta biti vlasnica tri velika brenda: Facebook, Instagram i WhatsApp, prenosi Index.

Rebranding bi mogao biti dio pokušaja da se spasi reputacija Facebooka, te da se tvrtka distancira od brojnih skandala koji su se dogodili u posljednje vrijeme.

Moguće je da će i Zuckerberga dobiti novu titulu.

"Živimo za ono što gradimo"

"Znam da će neki ljudi reći da ovo nije vrijeme za fokusiranje na budućnost, i ja sam želim naglasiti da postoje važna pitanja na kojima sada treba raditi. Uvijek će ih i biti", rekao je Zuckerberg tijekom Facebookove konferencije o virtualnoj i proširenoj stvarnosti.

"Nisam siguran da će za mnoge ljude ikada biti dobro vrijeme da se usredotoče na budućnost. Ali također znam da ima i puno vas koji se osjećate isto kao i ja", rekao je.

"Živimo za ono što gradimo. Iako griješimo, nastavljamo učiti i gradimo i idemo naprijed", rekao je.

Slanje holografske slike, virtualni stolovi...

Facebook je uživo prenosio svoj osmi godišnji Connect događaj kako bi predstavio svoje najnovije inovacije i istraživanja u proširenoj i virtualnoj stvarnosti. Predstavili su i svoju verziju metaverzuma, kombinacije virtualne i proširene stvarnosti.

Facebook je pokazao niz videa kojima su pokušali dočarati svoju viziju metaverzuma. Navode da će metaverzum omogućiti slanje holografske slike osobe na koncert s prijateljem koji je zapravo na koncertu, sjedenje za virtualnim stolovima za sastanke s kolegama ili igranje igara s prijateljima.

Zuckerberg je također najavio da će se za pozive preko aplikacije Messenger koristiti virtualna stvarnost, a planira stvoriti i virtualno tržištem na će se moći prodavati virtualni proizvodi."Vaši uređaji vam više neće biti u fokusu pažnje", rekao je. "Predviđamo da će se mnogo ovih tehnologija međusobno spojiti u roku od pet ili 10 godina. Puno toga će biti mainstream i mnogi od nas će svakodnevno stvarati i naseljavati svjetove koji su jednako detaljni i uvjerljivi kao ovaj", rekao je.

10 tisuća novih radnih mjesta u Europi

Podsjetimo, Facebook je prije deset dana objavio da će stvoriti 10.000 visokokvalificiranih radnih mjesta u Europskoj uniji u idućih pet godina kako bi pomogao u izgradnji metaverzuma.

Tvrtka surađuje s drugima kako bi razvila "novu fazu međusobno povezanih virtualnih iskustava koristeći tehnologije poput virtualne i proširene stvarnosti", ili metaverzum, priopćio je voditelj Facebooka za politike i javne poslove Nick Clegg.

"Metaverzum ima potencijal pomoći u otvaranju pristupa novim kreativnim, društvenim i ekonomskim prilikama. A Europljani će ga oblikovati od samog početka", dodao je.

Kopirati
Drag cursor here to close