Napokon!

YouTube prilagođava sučelje različitim formatima, pa i vertikalnom videu

Popularnost različitih formata videa koji istodobno egzistiraju nagnala je YouTube na promjenu načina na koji njihov player prikazuje video zapise različitih omjera stranica.
Sci-Tech / Internet | 30. 07. 2018. u 15:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na službenom forumu YouTubea objavljeno je kako je ovaj video servis dobio manju nadogradnju svojeg playera, koja bi trebala omogućiti bolju podršku za sve moguće formate video zapisa.

Tako će se od sada korisničko sučelje YouTubea (govorimo o desktopu, dakako) prilagođavati omjeru stranica videa koji je trenutačno aktivan.

To znači da će nestati crne trake s gornje i donje strane kod widescreen zapisa (šireg od standardnog 16:9 omjera), kao i one s lijeve i desne strane sve popularnijeg vertikalnog videa, piše Bug.hr.

Osim u javnosti ne baš omiljenog vertikalnog načina snimanja novi će YouTube player ljepše izgledati i kod reprodukcije sada već zastarjelog formata omjera stranica 4:3, kod kojega također neće biti crnih bočnih traka.

Umjesto toga, video će biti proširen na maksimalnu širinu i zauzimat će nešto veću površinu ekrana nego do sada.

Kod najčešćeg video formata, onog s omjerom stranica 16:9, također će ponešto do sada praznog bijelog prostora na stranici biti dodijeljeno playeru, pa će se tako svi zapisi prikazivati na najvećoj mogućoj "kvadraturi" zaslona.

Kopirati
Drag cursor here to close