Influenceri prezadovoljni

TikTok povećava ograničenje za duljinu videozapisa

'Dulji videozapisi su sada još jedan od alata koji naši korisnici mogu upotrijebiti da osvoje zajednicu svojim kreativnim izražavanjem', objašnjavaju iz TikToka
Sci-Tech / Internet | 05. 07. 2021. u 08:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stigla je dobra vijest za korisnike TikToka, koji će uskoro, prema objavi na tvrtkinom blogu, moći objavljivati videozapise duljine do tri minute, što je tri puta više od postojećeg ograničenja od jedne minute.

Iz TikToka navode da je ovo povećanje ograničenja namijenjeno da bi kreatori mogli imati više fleksibilnosti tijekom snimanja, ali i da se smanji potreba za serijskim videozapisima koji ponekad znaju „zatrpati“ početnu stranicu.

Savjetnik za društvene mreže, Matt Navarra, objavio je na svom Twitter računu da TikTok počinje s testiranjem trominutnih videozapisa još prošloga prosinca.

Korisnici su od tad, mogli slučajno naići na kreatore koji već imaju tu mogućnost, pogotovo u kulinarskim rubrikama, pa se ova opcija već mjesecima nestrpljivo čekala, javlja Bug.

TikTok kaže da će svi korisnici kroz sljedećih nekoliko tjedna moći objavljivati videozapise u trajanju do tri minute, no kako prenosi The Verge, još nije sigurno kako će oni djelovati na algoritam za preporuke.

No, navodi se da tu postoji paralela s YouTubeom, koji je vremenom prilagođavao svoj algoritam prema što duljem zadržavanju gledatelja na videozapisima, što je značilo da su oni postajali sve duži.

Kineska društvena mreža možda neće imati isti pristup, no ako se korisnici zbog ovog budu dulje zadržavali na TikToku, možda će se dogoditi slična stvar kao i s YouTubeom.

Kopirati
Drag cursor here to close