Sigurnost glavni prioritet

TikTok obustavlja livestreaming i nove sadržaje u Rusiji

TikTok, video aplikacija i društvena mreža sa sjedištem u Kini objavila je večeras da obustavlja livestreaming i novi sadržaj na svom video servisu u Rusiji
Sci-Tech / Internet | 06. 03. 2022. u 21:50 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Unsplash / TikTok

TikTok, video aplikacija i društvena mreža sa sjedištem u Kini objavila je večeras da obustavlja livestreaming i novi sadržaj na svom video servisu u Rusiji dok razmatra sigurnosne implikacije novog zakona koji prijeti zatvorom za svakoga za koga vlasti smatraju da je "širio lažne vijesti o ruskim oružanim snagama".

Platforma kaže da njena usluga za razmjenu poruka u aplikaciji neće biti pogođena ovom odlukom.

''Nastavit ćemo da procenjujemo okolnosti i razvoj događaja u Rusiji kako bismo utvrdili kada bismo mogli u potpunosti da nastavimo sa pružanjem usluga jer je sigurnost naš glavni prioritet'', kažu iz kompanije, prenio je BBC. 

Procjenjuje se da u Rusiji ima oko 70 milijuna korisnika TikToka na mjesečnoj bazi, ali tamošnji programeri su sada pokrenuli aplikaciju koja bi trebala parirati TikToku.

Brojne međunarodne medijske organizacije obustavile su svoj rad u Rusiji, navodeći zabrinutost zbog sigurnosti svojih uposlenika nakon početka primjene novog zakona. Među njima su BBC, Bloomberg News, kanadski CBC, njemački javni servisi ARD i ZDF i talijanski Rai.

Ruska vlada je u međuvremenu zabranila pristup Facebooku.

Kopirati
Drag cursor here to close