Zanimljiva opcija

Starlink nudi globalni roaming za pristup Internetu

Po cijeni pretplate od 200 dolara mjesečno sada je moguće naručiti pokretni Starlinkov set za prijem satelitskog internetskog signala i koristiti ga bilo gdje u svijetu, gdje signala ima.
Sci-Tech / Internet | 21. 02. 2023. u 08:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Osim klasične fiksne pretplate i one za korištenje na kamperima, SpaceX-ov Starlink sada određenim korisnicima nudi i posebnu, globalnu, pretplatu za neograničeni pristup Internetu.

Lansiranje usluge obavljeno je potiho, a tek su neki korisnici s liste čekanja putem e-maila dobili obavijest kako se mogu pridružiti globalnom roaming programu Starlinka.

Oni koji se za njega odluče, platit će 599 dolara za početni set opreme, a nakon toga plaćat će mjesečnu pretplatu od 200 američkih dolara.

Iz SpaceX-a kažu kako ova opcija koristi prednosti "svemirskog lasera", odnosno međusobne povezivosti njihovih satelita, što im omogućava internetski signal sa satelita distribuirati diljem svijeta.

Korisnici ove usluge mogu očekivati "visoke brzine pristupa, nisku latenciju, pomiješano s kratkim razdobljima lošeg ili nikakvog signala", kažu iz SpaceX-a, uz obećanje da će se potonja situacija vrlo brzo poboljšati, javlja Bug.

Nudi se i opcija povrata opreme unutar 30 dana, uz potpuni povrat novca, za one koji nisu zadovoljni kvalitetom usluge.

Napominju i da je usluga za sada plativa samo u američkim dolarima, a korisnike iz ostatka svijeta upozoravaju da će morati sami odraditi proceduru uvoza opreme u svoju zemlju. Usluga je neovisna o fiksnoj usluzi Starlinkovog pristupa Internetu.

Plaćanjem ove pretplate, korisnicima će biti omogućeno prenositi svoj satelitski set i hvatati signal bilo gdje, gdje je on trenutačno dostupan (što se može provjeriti na službenoj karti).

Kopirati
Drag cursor here to close