Komunikacija

Signal uveo novu opciju koja će poboljšati privatnost korisnika

Iz Signala se uvijek hvale svojom fokusiranošću na privatnost korisnika, a ovo je još jedan korak u tom smjeru.
Sci-Tech / Internet | 21. 02. 2024. u 16:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako komunikacijska platforma Signal u prvi plan stavlja privatnost svojih korisnika i njihove komunikacije, ta privatnost sve do sada nije bila potpuna jer nije bilo mogućnosti skrivanja svog telefonskog broja. Taj je broj obavezan pri pokretanju profila, a iako se bez njega i dalje neće moći otvarati računi i koristiti Signal, kompanija je sada napokon omogućila njegovo skrivanje.

Kako su najavili na svom službenom blogu, korisnici Signala od sada će moći stvarati vlastita jedinstvena korisnička imena (koja se razlikuju od profilnog imena) koja će moći dijeliti s drugima kroz poseban link ili putem QR koda. Slanje linka ili koda zamijenit će slanje, odnosno korištenje telefonskog broja tako da se broj više neće morati otkrivati prilikom povezivanja s drugim osobama na Signalu.

Korisničko ime na Signalu moći će se mijenjati koliko god puta želite, a tko želi može ga naknadno u potpunosti izbrisati i nastaviti koristiti tu platformu kao i ranije, javlja Zimo.

Za prijavu na Signal korisnici će i dalje morati koristiti svoj telefonski broj, no po defaultu, taj broj više neće biti vidljiv drugim osobama (osim onih koji ga već imaju među svojim kontaktima). Unutar postavki moguće je odrediti tko ga može vidjeti, a tko ne, a na istom mjestu možete aktivirati opciju da vas se ne može pronaći putem telefonskog broja. Osobe koje se žele s vama povezati na Signalu morat će znati vaše točno korisničko ime, što znači da vas neće moći kontaktirati niti osobe koje imaju vaš telefonski broj, što je odlična vijest za sve one koji žele ostati anonimni, odnosno koji putem te platforme žele komunicirati samo s određenim korisnicima. Također, time se skriva vaš identitet na javnim grupama Signala.

Ako želite stvoriti korisničko ime, potrebno je ići u postavke i pod opcijom profila stvoriti jedinstveno korisničko ime. Nakon toga na istom mjestu možete generirati QR kod i link, a osim što ih možete poslati drugim korisnicima i tako započeti chat, oni s vama mogu započeti razgovore kada utipkaju vaše korisničko ime u chat bar i pošalju vam poruku.

Nova opcija korisničkih imena trenutačno se testira te bi korisnicima trebala postati dostupna tijekom sljedećih nekoliko tjedana.

Kopirati
Drag cursor here to close