Nova aplikacija za fotografije

Rusi blokirali Instagram i pokreću Rossgram

Ruski tehnološki poduzetnici namjeravaju pokrenuti aplikaciju za dijeljenje slika na domaćem tržištu kako bi pomogli popuniti prazninu ostalu iza Instagrama koji su vlasti blokirale ovog tjedna.
Sci-Tech / Internet | 18. 03. 2022. u 11:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nova usluga, nazvana Rossgram, pokrenut će se 28. ožujka i imat će dodatne funkcije poput crowdfundinga i plaćenog pristupa za neke sadržaje, objavljeno je na kompanijskoj internetskoj stranici.

"Moj partner Kiril Filimonov i naša grupa programera već su bili spremni za ovakav razvoj događaja i odlučili su ne propustiti priliku kako bi stvorili ruski pandan popularne društvene mreže koju vole naši sunarodnjaci", objasnio je Aleksander Zobov, Rossgramov direktor za odnose s javnošću inicijative, na društvenoj mreži VKontakte.

Ruski državni regulator za komunikacije Roskomnadzor blokirao je pristup Instagramu od ponedjeljka nakon što je njegov američki vlasnik Meta Platforms prošlog tjedna rekao da će korisnicima društvenih mreža u Ukrajini dopustiti objavljivanje poruka poput "Smrt ruskim osvajačima", javlja Bug.

Meta, koji je također vlasnik Facebooka, kaže da se privremena promjena u politici govora mržnje odnosi na Ukrajinu nakon ruske invazije jer bi, kažu, bilo pogrešno spriječiti Ukrajince da "iskažu svoj otpor i bijes prema invazijskim vojnim snagama".

Rusija je pak zabranila Facebook i pokrenula kaznenu istragu protiv Mete, a tužitelji su od suda zatražili da američkog tehnološkog diva proglasi "ekstremističkom organizacijom". Predmet bi se na sudu trebao naći u ponedjeljak.

Kopirati
Drag cursor here to close