Antivirusni programi

Pet besplatnih programa kojima možete ubrzati računalo

Evo pet najboljih besplatnih antivirusnih programa za PC.
Sci-Tech / Internet | 05. 05. 2018. u 19:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zaštita osobnih računala od virusa i drugih zlonamjernih prijetnji ključna je ne samo kako biste sačuvali svoj digitalni identitet, osjetljive podatke i novac već i održavali svoj stroj u optimalnom stanju. Evo pet besplatnih programa koji će vam u tome pomoći.

Avast

Vjerojatno jedan od najpoznatijih antivirusnih programa na svijetu, Avast je tijekom prošle godine preuzeo rivala, tvrtku AVG, i spojio njihov softver za otkrivanje zlonamjernih programa sa svojim te sve skupa ponudio uz nekomplicirano sučelje i nekoliko korisnih dodatnih značajki, poput alata za upravljanje lozinkama i skenera mreže.

Bitdefender

Ako tražite pouzdan softver kojeg ćete jednom postaviti, upogoniti i zaboraviti na njega, Bitdefender svakako treba biti u užem izboru jer uz standardnu antivirusnu i antimalware zaštitu nudi i zaštitu protiv phishinga i prijevara. Ogoljeno sučelje možda se neće svidjeti svima, ali je zato jednostavno za korištenje, piše Tportal.hr.

Avira Free Antivirus

Avira Free Antivirus u rukavu krije nesvakidašnji adut: širok spektar mogućnosti prilagodbe potrebama i željama korisnika. Među besplatno dostupnim značajkama su alat za upravljanje lozinkama i VPN.

 Adaware Antivirus

Adaware Antivirus možete koristiti na dva načina. Redovni provjerava prijetnje kako pristižu, dok u drugom možete Adaware dodati uz već postojeći antivirusni program kao drugu crtu obrane. Između ostalog, nudi razne razine skeniranja, uključujući i mogućnost pregleda samo jednog segmenta ili potrage za određenom vrstom zlonamjerne napasti.

Panda Dome

Panda Dome, između ostalog, podržava skeniranje računala na zahtjev i automatski, tražiti aktivne prijetnje na površini ili dubinski pročešljati datoteke i programe u potrazi za neželjenim posjetiteljima. Jedinstvena je po tome što može prikazati različite vrste upozorenja, ovisno o tome o kojoj se razini opasnosti radi, a nudi i automatsku zaštitu od prijetnji s USB stickova. Možete ju koristiti na bilo kojem izdanju Windowsa od XP-a do 10.

Kopirati
Drag cursor here to close