Što stiže?

Netflix objavio veliku vijest za dio svojih korisnika

Poznato je kako Netflix ne želi biti ograničen samo na streaming videa, već u planu imaju i druga tržišta.
Sci-Tech / Internet | 17. 10. 2023. u 09:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Brojni stručnjaci za tržište videoigara vjeruju kako budućnost ovog tržišta pripada streamingu. Nabrijana računala i igraće konzole jednom će postati prošlost, a sve igre, uključujući i one hardverski najzahtjevnije igrat ćemo na pametnim telefonima, tabletima i televizorima.

Takve igre će se pokretati na cloud servisima i streamati na različite uređaje na kojima će ih korisnici igrati. Za igranje, dakle, više neće biti potreban poseban gamerski hardver, no bit će potrebna internetska veza i pretplata na servis koji nudi uslugu cloud gaminga.

Neke su velike kompanije napale ovo tržište, no na kraju su odustale, poput Googlea koji je ugasio svoj ambiciozni servis Stadia. Još jedna velika kompanija svoje poslovanje namjerava širiti upravo na tržištu videoigara, a njihov dugoročni plan uključuje i streaming, javlja Zimo.

Najpopularniji videoservis na svijetu, pored mobilnih igara, u Kanadi i Velikoj Britaniji je počeo s ograničenim testiranjem usluge igranja u oblaku. Kompanija sada ima veliku vijest i za sve njihove korisnike u SAD-u jer i na ovom tržištu počinju s testiranjem cloud igara.

Putem Netflixova cloud servisa korisnici mogu igrati igre na televizorima, računalima kao i putem uređaja poput Chromcasta, Rokua, Fire TV-a i drugih, pri čemu se kao kontroler koristi pametni telefon.

Prilikom najave svojih planova na tržištu streaminga, potpredsjednik njihova gamerskog odjela Mike Verdu rekao je kako Netflix ne namjerava postati zamjena za konzole, već je riječ o potpuno drukčijem poslovnom modelu: Nadamo se kako će tijekom vremena to postati prirodan način igranja igara, gdje god da se nalazite.

Trenutačno na tržištu postoje različiti cloud servisi poput Nvidia GeForce Now, PlayStation Plusa, Xbox Cloud Gaminga i drugih za koje je, naravno, potrebno plaćati mjesečnu pretplatu. Za razliku od njih, postojeći pretplatnici Netflixa ne moraju, barem za sada, plaćati odvojenu ili veću pretplatu već se svima koji su ionako pretplaćeni na njihov servis pristup igrama i ovom cloud servisu ne naplaćuje dodatno.

Pored postojećih igara, iz The Wall Street Journala kažu kako Netflix radi na razvoju više igara koje su bazirane na njihovim popularnim naslovima poput Squid Gamea, Wednesdaya, Black Mirrora i drugima, a navodno bi se na njihovom servisu mogao pojaviti Grand Theft Auto.

Sve ovo jasno pokazuje kako su u Netflixu jako ozbiljni sa svojim gamerskim planovima te bi tijekom sljedećih godina, osim po filmovima i serijama, ova kompanija mogla postati popularna i po videoigrama. 

Kopirati
Drag cursor here to close