''Nemoguća misija jadnice''

Kritičari popljuvali trenutno najgledaniji Netflixov film

Brojni kritičari film uspoređuju sa špijunskim filmovima Toma Cruisea i nazivaju ga "Nemogućom misijom jadnice" i "Pljačkom Specijalnih izvještaja".
Kultura / Film TV | 24. 08. 2023. u 19:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Akcijski triler s Gal Gadot trenutno je hit među gledateljima na Netflixu, no kritičari nisu nimalo oduševljeni ovim filmskim ostvarenjem.

Film "Heart of Stone" samo tjedan dana nakon početka prikazivanja zasjeo je na prvo mjesto po gledanosti s više od 30 milijuna sati gledanja.

Brojni kritičari film uspoređuju sa špijunskim filmovima Toma Cruisea i nazivaju ga "Nemogućom misijom jadnice" i "Pljačkom Specijalnih izvještaja".

Film je režirao Tom Harper, koji je radio na seriji Peaky Blinders, dok su scenarij napisali Greg Rucka i Allison Schroeder. Gal Gadot je u filmu utjelovila Rachel Stone, hakericu koja radi za Tajnu obavještajnu službu (MI6), a njen tim čine agenti Parker (Jamie Dornan), Yang (Jing Lusi) i Bailey (Paul Ready).

No, MI6 ne zna da je Stone špijunka koja radi za tajnu organizaciju nazvanu Charter.

Oni su u traileru opisani kao "najosposobljeniji agenti - bez političkih sklonosti, bez nacionalne pripadnosti - koji zajedno rade na održavanju mira u turbulentnom svijetu".

Kako bi postigli svoje uzvišene ciljeve, ti se agenti oslanjaju na jedinstvenu imovinu zvanu Srce.

Međutim, sličnost ovog Netflixovog filma i Cruiseovog akcijskog spektakla "Nemoguća misija: Odmazda prvi dio", nezanimljiva radnja, dosadna gluma i prekomjerna upotreba specijalnih efekata kritizirani su u prvim recenzijama.

Kritičari su se obrušili na tanak scenarij i produkciju, no priznali su da Gadot plijeni poglede čak i kada se drži preuštogljeno za šaljiv dijalog ili ima isti izraz lica bila u tučnjavi ili normalnom razgovoru s drugim likovima.

New York Times film je opisao "smiješnim" ponajviše zbog korištenja specijalnih efekata, a kritičarima se nije svidjelo niti treskanje kamere ni prekomjerno korištenje zvuka lomljenja kostiju kako bi se scene borbe učinile više strašnima.

Iako je trailer privukao puno pažnje nakon objave i film je jedan od najgledanijih na Netflixu, na IMDb-ju ima ocjenu 5.7.

Kopirati
Drag cursor here to close