Korisna opcija

Na WhatsApp stižu ankete

Mogućnost postavljanja anketa već postoji na nekim konkurentskim platformama, a u budućnosti moći će se koristiti i na WhatsAppu.
Sci-Tech / Internet | 07. 03. 2022. u 16:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

WhatsApp konstantno nadograđuje svoju komunikaciju platformu s novim opcijama i mogućnostima, a jedna od takvih opcija koju pripremaju odnosi se i na - ankete. S obzirom na to da je broj korisnika ove mreže veći od 2 milijarde te kako je mnogima glavno sredstvo komunikacije, neobično je da WhatsApp već do sada nije predstavio takvu opciju.

Mogućnost anketa, odnosno glasanja između više mogućih odgovora na postavljena pitanja već neko vrijeme imaju korisnici konkurentskih platformi poput Vibera i Telegrama.

Prema informacijama sa stranice WABetaInfo, opcija anketa na WhatsAppu tek je u ranoj fazi razvoja i još nije poznato kako će izgledati, no zato znamo da će proći još neko vrijeme dok postane dostupna svim korisnicima, javlja Zimo.

Moći će se koristiti u grupnim razgovorima u kojima će biti iznimno korisna pa će osobe koje sudjeluju u njima moći jednostavno odlučiti o npr. mjestu na koje žele izaći u subotu navečer, filmu kojeg će gledati u kinima itd.

Iako nije riječ o nekoj revolucionarnoj opciji koja bi oduševila milijune korisnika poput npr. jednostavnog prebacivanja profila i komunikacije s iPhonea na Android i obrnuto, svakako treba pohvaliti svaki novitet koji će poboljšati iskustvo korištenja.

Iz WhatsAppa još nema službenih informacija o anketama i mogućnosti glasanja unutar grupnih razgovora, a kada ta opcija bude pri kraju, prvo je možemo očekivati u testnim verzijama aplikacije te ćemo tada znati da se bliži i njeno službeno lansiranje.

 

Kopirati
Drag cursor here to close