Pale su teške riječi

Musk i Facebook ratuju putem društvenih mreža

Nakon što je šef umjetne inteligencije poručio Musku da nema pojma o stvarima vezanim uz umjetnu inteligenciju, reagirao je i šef Tesle sa znakovitom porukom.
Sci-Tech / Internet | 15. 05. 2020. u 12:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nije tajna da između Elona Muska i Facebooka nema ljubavi te je osnivač Tesle i SpaceX-a, osim što je izbrisao stranice svojih kompanija sa Zuckerbergove mreže, ranije na Twitteru pozvao na brisanje Fejsa.

Jučer je ponovno zaiskrilo između Muska i Facebooka, tj. vodećeg čovjeka za razvoj umjetne inteligencije najpopularnije društvene mreže na svijetu, Jeromea Pesentija, javlja Zimo.

Komentirajući jedan članak u kojem se opisuje odnos Muska s AI zajednicom, Pesenti je rekao kako Musk nema pojma o čemu priča kada govori o umjetnoj inteligenciji.

Pri tome je posebno komentirao Muskov stav prema općoj umjetnoj inteligencija koja bi jednom trebala postati toliko napredna da bi mogla razmišljati i razumijevati stvari na isti ili sličan način kao i ljudi.

Naglasio je kako takva vrsta umjetne inteligencije ne postoji i AI nije niti blizu izjednačavanju s ljudskom inteligencijom.

Podsjetimo, Musk često upozorava na opasnosti umjetne inteligencije koja je po njemu opasnija od nuklearnog oružja i mogla bi izazvati treći svjetski rat, a naglasio je i opasnost od robota ubojica, tj. autonomnih robota koji bi sami mogli odlučivati koga će napadati.

Takva Muskova razmišljanja ranije je kritizirao i Zuckerberg, nazvavši ih "prilično neodgovornima", Bill Gates je rekao da ljudi ne trebaju paničariti oko AI i opasnosti o kojima govori šef Tesle, dok je dugogodišnji izvršni direktor Googlea Eric Schmidt također kritizirao Muska koji je "potpuno u krivu" kada je u pitanju AI i smatra kako mu uopće nije jasno da će ta tehnologija u biti pomoći ljudima da postanu pametniji.

Musk je nekoliko puta reagirao na ranije kritike iz Facebooka pa je tako za Zuckerberga rekao kako je njegovo znanje o umjetnoj inteligenciji ograničeno, dok se njegova reakcija na novi Pesentijev komentar svela samo na dvije riječi koje mu je poručio putem Twittera: "Facebook sucks".

Kopirati
Drag cursor here to close