YouTube kultura

Karavana Balkan Tube Festa hvata zalet - Prva stanica Sarajevo

Najveći regionalni festival YouTube kulture – Balkan Tube Fest održat će se u Sarajevu krajem studenog.
Sci-Tech / Internet | 07. 11. 2017. u 11:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Sarajevu će se 25. i 26. studenog održati novo izdanje najvećeg regionalnog festivala YouTube kulture – Balkan Tube Fest!

Iz godine u godinu se balkanska youtube scena širi i sve je više youtubera različitog zanimanja koji stvaraju različit sadržaj, ali je i sve više publike koju taj sadržaj posebno zanima.

YouTube spaja kreatore sadržaja, s jedne, i djecu i mlade, s druge strane već pune tri godine uz druženje, edukaciju i igru!

Tisuće youtubera i pratitelja je nakon prethodnih festivala oduševljeno odlazilo kući, znajući da su baš tu, na jednom mjestu upoznali jedni druge, saznali nešto novo i ostvarili nova prijateljstva sa ljudima sličnim sebi.

Međutim, organizatori su svjesni da nisu svi u mogućnosti da dođu u Beograd i upoznaju svoje kolege i omiljene youtubere, pa su ovoga puta odlučili da naprave festival izvan Beograda, izvan Srbije, i to u Bosni i Hercegovini, točnije u Sarajevu!

''Dobili smo na tisuće poruka i poziva da se ''preselimo'' u neki drugi grad, izvan Beograda, nakon trećeg Balkan Tube Festa koji se održao u lipnju ove godine. Mi smo shvatili da ovim mladim ljudima, zbog silnog entuzijazma i ljubavi koju nam svakodnevno daju, moramo na neki način izaći u susret. Tako se rodila ideja o Sarajevu. S druge strane, Sarajevo je samo jedna od novih destinacija'', izjavila je direktorica festivala, Mirjana Vladisavljević.

Zvijezde scene u Skenderiji, u Domu mladih, bit će popularni youtuberi iz cijele regije. Posjetitelji će imati priliku da na sceni vide Amira Hadžića, Huligane iz gimnazije, Vedoxa, Nedima, Nekog Youtubera, Vanimya, Baku praseta, Kovalsku, Cileta, Kiku, Leu, Andriju Jo, Petru i Davora Gerbusa, Ružu Rupić i PCAXE ekipu, kao i mnoge druge.

Dušan Srbljak, jedan od organizatora Festivala, skrenuo je pažnju i na zajedništvo svih kreatora sadržaja i njihovih pratitelja.

''Regionalni youtuberi funkcioniraju u zajednici koja slabo poznaje realne granice na ovim prostorima. Upravo ta društvena mreža pruža nam svima lakoću i blizinu, a svakako govorimo sličnim jezicima, oslanjamo se na iste trendove ili zajedno smišljamo nove. Balkan Tube Fest je u stvari jedan pokret mladih ljudi koji imaju svoj ‘fazon’, vode računa o pravim vrijednostima na jedan sasvim nov način, a pritom se i ludo zabavljaju'', rekao je Srbljak.

Pokrovitelji i sponzori Balkan Tube Festa u Sarajevu su: Ured specijalnog predstavnika Europske unije u Bosni i Hercegovini, Coca-Cola, SaveTheChildren, Bambi, pekare Manja, Zlatiborac, hotel Holiday.

#BTFSarajevo se održava 25. i 26. studenog 2017. godine u Domu mladih u Sarajevu sa početkom u 12 sati! Program će se održati u dvije dvorane. Početak glavnog programa u velikoj dvorani zakazan je za 12 sati, dok će mala dvorana, kao i svaki put, biti rezervirana za panele otvorenog tipa, pitanja i odgovora.

Kopirati
Drag cursor here to close