Nakon 12 godina

VIDEO | YouTube promijenio logo

Sci-Tech / Svemir | 30. 08. 2017. u 06:39 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U očima prosječnog posjetitelja YouTube platforme radi se o nečem sasvim nebitnom, ali u svijetu velikih igrača svaka pa i najmanja kozmetička promjena ima posebnu težinu i važnost. Tako je i s novim YouTube logotipom koji je promijenjen prvi puta nakon 12 godina, što ovoj vijesti daje dodatnu dimenziju zanimljivosti, iako se ne radi o nikakvim spektakularnim izmjenama.

U skladu s rebrandingom koji je Google odradio posljednjih mjeseci i novi YouTube logo je minimalističkog dizajna koji se uklapa u smjernice Material dizajna, kako je Google nazvao ''okvir'' za svoj vizualni identitet kada je u pitanju predstavljanje na webu.

I sam YouTube je korisnicima dao objašnjenje ''novi logo je napravljen da bude prepoznatljiv, kao i dosadašnji logo, ali napravljen je i dizajniran tako da bude vidljiv na svim platformama, svim uređajima i zaslonima svih rezolucija, kombinirali smo čišću, jednostavniju verziju, ali i zadržali našu dosadašnju prepoznatljivost'', piše Zimo.co.

Novi logo dolazi zajedno s promjenama vezanim i za samo YouTube korisničko sučelje, a jedan od noviteta je i nešto svjetlija crvena boja, što su u YouTube dizajnerskom timu objasnili također nastojanjima da logo bude bolje vidljiv čak i na uređajima s iznimno malom dijagonalom zaslona.

Dakle, uz novi logo stigao je i novi izgled YouTube platforme općenito, kako na desktop računalima, tako i na mobilnim uređajima, najzanimljiviji je svakako “dark mode” koji je bio dostupan za testiranje još od svibnja, a sada je i službeno dio novog dizajna odnosno sučelja. Ističemo i novu mogućnost prilagodbe reprodukcije ovisno o uređaju, a općenito je novi dizajn posvećen sadržaju koji je svima na YouTube platformi ionako najvažniji.

Kopirati
Drag cursor here to close