Besplatna obuka za posao budućnosti

Javni poziv za sudjelovanje u programu obuke u IT sektoru

Ukoliko ste mlađi od 35 godina i imate afinitet prema IT sektoru a ujedno ste voljni steći nova znanja ili proširiti već stečena te si sami stvoriti radno mjesto i osigurati budućnost kroz najbrži rastući sektor na svijetu na pravom ste mjestu.
Sci-Tech / Internet | 07. 04. 2023. u 09:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Asocijacija za ekonomski razvoj REDAH, zajedno s partnerima Gradom Mostarom, Sveučilištem u Mostaru, kompanijom IT odjel d.o.o. Mostar i Službom za zapošljavanje HNŽ-HNK, provodi obuke za IT sektor.

Ukoliko ste mlađi od 35 godina i imate afinitet prema IT sektoru a ujedno ste voljni steći nova znanja ili proširiti već stečena te si sami stvoriti radno mjesto i osigurati budućnost kroz najbrži rastući sektor na svijetu na pravom ste mjestu. Nudimo besplatne obuke u trajanju od minimalno 3 mjeseca te izvanrednu priliku za stjecanje certifikata za:

Digital marketing specijalistu

Quality Assurance testera

Wordpress developera

Više informacija OVDJE

Link za prijave forms.gle/tVtGnDQRotQjN4Cx8

Opće je poznata činjenica da je IT sektor najbrže rastući poslovni sektor kako u svijetu, tako i u Bosni i Hercegovini koji, pak, zahtijeva stalno učenje i usavršavanje, stoga su ciljna grupa ovog projekta mladi do 35 godina starosti, ponajprije prijavljeni u Službu za zapošljavanje HNŽ, koji bi kroz stručne obuke stekli nove vještine, ali i stvorili povoljnije uvjete za zapošljavanje, te smanjili nezaposlenost na području Mostara i Hercegovine. Obuke će se organizirati u ciklusima i grupama kroz teorijsku i praktičnu nastavu koja bi mladima osigurala stručna znanja iz IT sektora koji nudi brojne mogućnosti za zapošljavanje.

Segment IT industrije raste iz dana u dan te tako trenutno postoji potencijal za dodatna zapošljavanja unutar IT koja se procjenjuju na i do nekoliko hiljada novih radnih mjesta.

U samo posljednjih nekoliko godina u Bosni i Hercegovini, zabilježen je porast IT industrije za 72 posto, što je u ukupnom bruto društvenom proizvodu sudjelovalo s 76 milijuna eura.

Prema istraživanjima koja su rađena u tijeku ranijih godina, u sklopu ispitivanja “analize potrebnih vještina za softversku industriju” s prikupljenim podacima u ovoj studiji, od prosječno 926 otvorenih pozicija za IT specijaliste na godišnjoj razini, 388 ne može biti popunjeno. U većini slučajeva, kao razlog se navodi nepostojanje kandidata s odgovarajućim znanjima i vještinama te iz tog razloga je ovaj program od velikog značaja. Istodobno, pored same obuke projekt nudi mogućnost bržeg spajanja poslodavca i radnika što svakako olakšava proces, mladima osigurava radno mjesto, a poslodavcu provjerenog i učinkovitog radnika.

Rok za podnošenje prijava je 20.04.2023. u 15:00 sati.

Samo potpune prijave bit će uzete u razmatranje.

Više informacija OVDJE 

Link za prijave forms.gle/tVtGnDQRotQjN4Cx8

Kopirati
Drag cursor here to close