Koji se neće svima svidjeti

Instagram testira novi dizajn

Novi bi dizajn trebao biti vidljiv odabranim korisnicima kroz tjedan-dva.
Sci-Tech / Internet | 08. 08. 2022. u 14:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Instagram polako, ali sigurno, postaje sve sličniji TikToku. Tijekom razgovora s novinarima, direktor Instagrama Adam Mosseri, potvrdio je kako kreću s testiranjem objava dugačkih fotografija (omjera 9:16).

Možete objavljivati visoke videe, ali ne možete objavljivati visoke fotografije na Instagramu. Pa smo mislili da bi možda bilo dobro to izjednačiti, rekao je Mosseri.

Trenutno, Intagram omogućuje objavu fotografija omjera 4:5, što znači da sve ostale fotografije koje su veće od tog omjera moraju biti rezane ili smanjivanje. No, uvođenjem dugačkih fotografija omjera 9:16, omogućit će korisnicima objavljivanje fotografija preko cijelog ekrana, kao što je to trenutno slučaj s Reelsima.

Međutim, ono što u Instagramu smatraju dobrom idejom, nije baš naišlo na odobravanje korosnika. Pogotovo onih koji se za fotografiranje koriste klasičnim fotoparatom, javlja Zimo.

I sam Mosseri je priznao da prikaz fotografije preko cijelog ekrana nije baš idealan za sve fotografije.

Mislim da moramo napraviti veliki korak unatrag, zbrojiti se i otkriti što želimo napraviti kako bismo krenuli naprijed, rekao je u intervjuu prošlog tjedna Mosseri.

Kako će novi način prikaza fotografija biti primljen među korisnicima, tek treba vidjeti. Pogotovo jer su prema dosadašnjem dizajnu, dobar dio fotografije prekrivale objave i hashtagovi, pa je sam koncept prikazivanja fotografije preko cijelog ekrana zapravo bio promašen.

Kopirati
Drag cursor here to close