Novosti na Instagramu

Instagram spremio izmjene i poručio: Nikad ne prodajemo vaše podatke

Nastavite li upotrebljavati Instagram na dan 14. srpnja 2018. ili nakon tog datuma, prihvaćate ove izmjene.
Sci-Tech / Internet | 14. 06. 2018. u 08:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Instagram je prije nekoliko tjedana korisnike obavijestio korisnike o skorašnjim izmjenama naših Uvjeta i Pravila o upotrebi podataka. Vaš doživljaj Instagrama neće se promijeniti i još uvijek ste vlasnik svojih forografija i videozapisa. Odsad možete lakše pristupati svojim podacima i razumjeti kako ih upotrebljavamo.

Htjeli smo vas obavijestiti o sljedećem: nastavite li upotrebljavati Instagram na dan 14. srpnja 2018. ili nakon tog datuma, prihvaćate ove izmjene. Pročitajte nekoliko informacija o izmjenama.

Izmjene Uvjeta upotrebe i Pravila o upotrebi podataka

Instagram je dio Facebooka od 2012. godine i uvode određene korporativne promjene. Odsad će iz njihovih uvjeta upotrebe biti vidljivo da je tvrtka Facebook Inc. odgovorna za Instagram. Aplikacija Instagram i naš način obrade podataka neće se mijenjati.

Uvjeti upotrebe sada preciznije opisuju uslugu koju nude i što očekuju od svakog člana zajednice kako bi Instagram i dalje ostao sigurno mjesto za sve.

Nema prepoznavanja lica

Navode nekoliko novosti koje biste svakako trebali znati:

Ažurirali su licence intelektualnog vlasništva, ali vaša se prava ne mijenjaju. I dalje ste vlasnik svojih fotografija i videozapisa.

Ažurirali su način upotrebe podataka radi prikaza aktivnosti na Instagramu, pa će korisnici sada vidjeti da ste reagirali na neki oglas na isti način kao i da je riječ o klasičnoj objavi.

''U našim novim Pravilima o upotrebi podataka objašnjavamo kako podatke prikupljamo, dijelimo i upotrebljavamo u Facebookovim proizvodima, uključujući Instagram. Pravila se odnose na novije funkcije, kao što su priče, izravne poruke, status o aktivnosti i kreativni alati u našim kamerama. Želimo biti sigurni da ste upoznati s tim novim informacijama u pravilima'', navode iz Instagrama.

Primaju razne vrste podataka s vašeg uređaja, npr. kako dodirujete ili pomičete prst preko zaslona. Tako mogu razlikovati ljude od botova i prepoznati prijevaru.

Informacije mogu upotrebljavati i dijeliti u svrhu istraživanja, posebno na načine koji doprinose zaštiti naše zajednice na Instagramu, npr. za razumijevanje odnosno sprečavanje vršnjačkog nasilja i uznemiravanja.

''U pravilima piše više o onome što prikupljamo iz vaše aktivnosti i od naših partnera, kako povezujemo podatke unutar Facebookovih tvrtki i kako personaliziramo vaše korisničko iskustvo, uključujući oglase. Oglase pružamo bez otkrivanja vašeg identiteta oglašivačima. U pravilima piše više o onome što dijelimo s oglašivačima i partnerima. Nikad ne prodajemo vaše podatke'', kažu iz Instagrama.

Budući da pravila obuhvaćaju i Facebook, uključuju informacije o prepoznavanju lica. Na Instagramu ne upotrebljavamo tehnologiju prepoznavanja lica. Uvedu li je, obavijestit će vas i ponuditi vam izbor.

Kopirati
Drag cursor here to close