Nove opcije

Facebook uvodi novosti

Facebook je izbacio novu značajku i ona će korisnicima dati mogućnost arhiviranja objava i bilješki na toj društvenoj mreži.
Sci-Tech / Internet | 21. 04. 2021. u 14:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Facebook posljednjom nadogradnjom korisnicima omogućava pohranu objava pomoću nekoliko vanjskih servisa, uključujući Google Docs ili WordPress.

Facebook je izbacio novu značajku i ona će korisnicima dati mogućnost arhiviranja objava i bilješki na toj društvenoj mreži te prebacivanje istih na Google Docs, WordPress ili Blogger. Radi se o nadogradnji alata koji je izašao prošle godine i koji je omogućio prebacivanje slika na Google Photos.

Kako piše Verge, ideja je prebacivanje podataka u digitalnu arhivu prije odlaska s Facebooka.

Alatu možete pristupiti otvaranjem postavki na Facebooku i biranjem opcije Your Facebook Information > Transfer a Copy of Your Information. Tamo možete birati kamo želite slati podatke (Google Docs, WordPress, Blogger), prijaviti se na račun koji ste izabrali i potvrditi prijenos.

Nova značajka dio je Data Transfer projekta, inicijative koja je pokrenuta 2018. godine kada su različite platforme korisnicima dozvolile i omogućile nesmetfaani prijenos podataka, prenosi N1

Inicijativi doprinose Apple, Google, Microsoft i Twitter koji korisnicima nude slične alate za prijenos.

Važno je naglasiti kako preneseni podaci neće arhivirati komentare, s obzirom na to da oni pripadaju drugim računima. Nova značajka pomoći će Facebooku da se uskladi s GDPR-om. Taj europski zakon traži da kompanije na zahtjev korisnicima omoguće pristup osobnim podacima u iskoristivom formatu.

Kopirati
Drag cursor here to close