"Umire li Twitter?"

Elon Musk 'prozvao' Obamu, Biebera, Rihannu...

"Većina ovih 'top' profila rijetko tvita i objavljuje vrlo malo sadržaja", napisao je šef Tesle uz popis 10 profila s najviše sljedbenika - na kojem se on nalazi na broju osam, s 81 milijunom sljedbenika.
Sci-Tech / Internet | 10. 04. 2022. u 09:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najnoviji član odbora i najveći dioničar Twittera Elon Musk objavio je u subotu tvit kako bi pitao umire li ta mreža i prozvao korisnike poput pjevača Justina Biebera, koji su vrlo praćeni, ali rijetko objavljuju.

"Većina ovih 'top' profila rijetko tvita i objavljuje vrlo malo sadržaja", napisao je šef Tesle uz popis 10 profila s najviše sljedbenika - na kojem se on nalazi na broju osam, s 81 milijunom sljedbenika.

"Umire li Twitter?" upitao je.

Bivši američki predsjednik Barack Obama pojavljuje se na vrhu sa 131 milijunom pratitelja, a slijede ga zvijezde poput Biebera, Katy Perry, Rihanne i Taylor Swift, kao i indijski premijer Narendra Modi i nogometna zvijezda Cristiano Ronaldo, prenosi Hina. 

Najveći dioničar 

"Na primjer, @taylorswift13 nije ništa objavila 3 mjeseca", nastavio je Musk.

"A @justinbieber je objavio samo jednom u ovoj godini."

Tvrtka je imenovala Muska u odbor u utorak, nakon što je otkrio da je stekao više od devet posto udjela u tvrtki, što ga čini najvećim dioničarom Twittera.

Musk je rekao da se raduje što će uskoro napraviti "značajna poboljšanja na Twitteru" i počeo ispitivati svoje sljedbenike o tome treba li dodati gumb "uredi" na uslugu, o čemu se dugo raspravljalo. Twitter je najavio da će to testirati.

Musk je u četvrtak na Twitteru objavio fotografiju na kojoj puši marihuanu u podcastu Joea Rogana 2018., uz natpis: "Twitterov sljedeći sastanak odbora gorjet će".

Dvojbe i među zaposlenicima

Njegove objave često izazivaju čuđenje i povremeno osudu, kao kada su židovske skupine osudile njegov tvit u kojemu je usporedio kanadskog čelnika Justina Trudeaua s Adolfom Hitlerom zbog propisanog cjepiva protiv covida-19. Musk je kasnije obrisao tvit bez isprike.

Imenovanje je izazvalo dvojbe među nekim zaposlenicima, navodi Washington Post.

Radnici društvene mreže sa sjedištem u Kaliforniji naveli su da su zabrinuti zbog Muskovih izjava o transrodnim pitanjima i njegove reputacije teškog i neumoljivog vođe, prema izjavama na Slacku koje je pregledao Post.

Kalifornijska agencija tužila je Teslu, navodeći diskriminaciju i uznemiravanje crnih radnika. Proizvođač električnih automobila odbacio je optužbe, rekavši da se protivi diskriminaciji.

Kopirati
Drag cursor here to close